Komentowana treść: 10. urodziny PPA!
[#31] Re: 10. urodziny PPA!
Dodajmy, że pierwotnie PPA wisiało pod inną domeną (AFAIR ppa.std.pl, czy jakoś tak). Pamiętam, że po zmianie na ppa.pl i wygaśnięciu starej często wklepywałem z palca starą i był ZONK.
[#32] Re: 10. urodziny PPA!
Zdrówko! Herbatą piję! 100 lat!
[#33] Re: 10. urodziny PPA!
wszystkiego naj
[#34] Re: 10. urodziny PPA!
100 lat :)
[#35] Re: 10. urodziny PPA!
100 LAT !!!!!!
[#36] Re: 10. urodziny PPA!

@quantor, post #31

Dodajmy, że pierwotnie PPA wisiało pod inną domeną (AFAIR ppa.std.pl, czy jakoś tak).

A czy to nie było http://ppa.prv.pl? Zresztą to nadal działa. :)
[#37] Re: 10. urodziny PPA!

@MDW, post #36

jako ze mam amige 500 plus to 500 lat plus jeden
[#38] Re: 10. urodziny PPA!
Sto lat, sto lat! Kolejnej dychy życzę, a może i więcej:) No to dziś trzeba będzie odpalić CD32 i trochę poszczypać ku chwale PPA i Amigi:) A i na kacu do pracy jutro będzie wypadało nawet pójsc;) w końcu okazja ku temu jest:D
[#39] Re: 10. urodziny PPA!
Wszystkiego najlepszego i podziękowania za świetny serwis! :)

Jedno co, to nie przesadzałbym, że w roku 2000 internet raczkował, jeszcze koślawo, ale już jako tako chodził już na 2 nogach :)
[#40] Re: 10. urodziny PPA!
Wszystkiego Najlepszego.. dużo zdrowia, poczucia humoru, wytrwałości i gradu nowych wspaniałych pomysłów dla wszystkich, którzy w jakikolwiek sposób są "umoczeni" w jubileuszowym torcie...
Smacznego :)
[#41] Re: 10. urodziny PPA!
Wszystkiego najlepszego!!!
[#42] Re: 10. urodziny PPA!
Sto lat, sto lat niech ... itd.
[#43] Re: 10. urodziny PPA!

@Jacques, post #39

a i inne portale byly, ale nie czepiaj sie, ja tez sie z okazji swieta powstrzymalem od wytykania bykow :) radujmy sie, i gratulujmy redakcji. kto by to 10 lat temu pomyslal :)
[#44] Re: 10. urodziny PPA!
Gratuluję i wszystkiego dobrego Redakcji! Pamiętam jak portal zaczynał i newsów ukazywało się jeszcze dość mało. Wtedy najbardziej poczytny był exec. Potem z czasem ten zaczął się ograniczać, a PPA rozwijać.

Obyśmy jeszcze tej naszej wersji papierowej doczekali się co najmniej dziesięciolecia. :)
[#45] Re: 10. urodziny PPA!
Brawo, gratuluję i życzę aby portal się wciąż rozwijał wzbogacając środowisko amigowe. Sto lat! OK
[#46] Re: 10. urodziny PPA!
Cóż - wszystkiego najlepszego, oby następne x-dziesięciolecia przychodziły, a nam wszystkim miło i przyjemnie upływały w amigowaniu. 100 lat PPA :) Gratulacje i szacunek dla wszystkich, którzy włożyli swoją pracę w ten portal!
[#47] Re: 10. urodziny PPA!
Dziękujemy! Kojejnych 10 lat! :)
[#48] Re: 10. urodziny PPA!
Kolejnych 100 lat :)
[#49] Re: 10. urodziny PPA!
yippee Thanks piwo super OK!
Ale szybko zleciało.
Czekam na kolejne 10.
[#50] Re: 10. urodziny PPA!
100 100 100 100 100 i 100 lat :)
[#51] Re: 10. urodziny PPA!
Oby nasze dzieci za 100 lat obchodziły 200lecie ppa :) Wszystkiego najnaj, dzięki SirLEO!
[#52] Re: 10. urodziny PPA!

@Valwit, post #43

Ale przecież w newsie nic nie pisze, że nie było innych portali... :)
A internet raczkował, kto pamięta 0202122? PPA powstawało przez wiele lat w ciężkich bólach na modemie. :)

Wszystko się zaczęło od www.amiga.prv.pl (przez jakiś czas były problemy z dostępem do domeny), która była aliasem dla amiganet.kki.net.pl - tu się narodziło.
www.ppa.prv.pl było wiele lat później.
[#53] Re: 10. urodziny PPA!

@pampers, post #51

Za sto lat nasze dzieci będą mogły obchodzić 110-lecie PPA...
[#54] Re: 10. urodziny PPA!
100 lat! OK
[#55] Re: 10. urodziny PPA!
Życze tysiąc lat niczym x1000 ;]
[#56] Re: 10. urodziny PPA!
To ja również dołączam się do życzeń i życzę najlepszego redakcji.
Milion lat. Chociaż nie wiemy nawet czy za 10 lat internet będzie w formie jaką dzisiaj znamy.
To tak swoją drogą jestem na PPA od połowy istnienia... od około 5 lat. :D
[#57] Re: 10. urodziny PPA!
Dzięki wszystkim za pracę włożoną na rzecz istnienia portalu, w szczególności podziękowania dla Redakcji! :)

Ostatnia edycja: 18.08.10 15:39:24
[#58] Re: 10. urodziny PPA!

@Adam_K, post #44

patrzac na staty to jednak s.p. amiga.com.pl bilo exec na glowe. a i poprawke trzeba wziac na oszukane staty execa :) ppa bylo male i na uboczu, czesto wysmiewane. i co? odwinelo i pokazalo wszytskim :)
[#59] Re: 10. urodziny PPA!
Wszystkiego najlepszego Leo i radakcji, a takze czytelnikom :)

Szkoda, ze nie ma na torcie akcentow mosowo/arosowych jeszcze:P
[#60] Re: 10. urodziny PPA!

@reactor, post #9

Popieram!. Na PPA jestem od 3 lat, a chciałbym się dowiedzieć jak wyglądały początki.

Z mojej strony wielkie ukłony w stronę wszystkich, którzy w jakiś sposób przyczynili się do powstania/rozwoju serwisu, nie będę ukrywał że to dzięki PPA po kilku latach przerwy z Amigą na nowo postanowiłem odkrywać jej tajemnice.

Pozdrawiam i życzę 100 lat!.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem