@borg,
post #7
Witam.
To ja, ten drugi ;)
Dopowiem jeszcze od siebie, że nie jesteśmy jakimiś amigowymi specjalistami (przynajmniej ja się za takiego nie uważam) - ot, nieco bardziej świadomi użytkownicy, a nasza inicjatywa na konwencie też nie jest raczej skierowana do power-userów (bo faktycznie, kto z nich się zainteresuje pięćsetką?). Celujemy raczej w ludzi, którzy mieli kiedyś w domu takie cudo jak Amiga, a teraz chcieliby raz jeszcze na chwilę wrócić do tych starych dobrych czasów, zobaczyć ponownie swój dawny sprzęt, powspominać, może się trochę pośmiać...
Z tego też powodu do nagrywania filmików nie przygotowujemy się prawie wcale, a montaż stosujemy oszczędnie. Chcemy przekazać naszym potencjalnym gościom jak najwięcej z tego uczucia powrotu po latach, kiedy wszystko wydaje się tak inne, a jednak znajome zarazem. Owszem, zdarzają się przez to czasami pewne omsknięcia, ale czy to aż taki problem? Chyba lepsze to niż ustalony scenariusz i czytanie z kartki.
Oczywiście na konwent zapraszamy wszystkich, którzy będą mieli okazję - zarówno "hardkorów" jak i "każuali" :) Im więcej nas, tym lepiej, a każda okazja jest dobra, żeby się spotkać, pogadać - a może nawet pograć? ;) Mamy jeszcze w planach jedną amigową niespodziankę, o której na razie cicho sza (mam nadzieję, że nam wyjdzie).
Pozdrawiam i zapraszam raz jeszcze.
mfx