Komentowana treść: Bluetooth na Amidze
[#1] Re: Bluetooth na Amidze
Łoł, dosłownie dziś odebrałem przesyłkę z wylicytowanymi dwoma urządzeniami CompactFlash (oba przyszły z adapterami PCMCIA-CF):

- CompactFlash WiFi (na układzie prism, sprawdziłem już, działa w amigach )
- CompactFlash Bluetooth :D

Koniecznie trza będzie spróbować NetBSD na dopalonej a600 .
[#2] Re: Bluetooth na Amidze
Brawo Strim. To przykład Amigowca, który ma umiejętności i chęci.
[#3] Re: Bluetooth na Amidze
Tak z ciekawości zapytam. Czy NetBsd obsługuje mediatora/zorro?

Benedykt Dziubałtowski
[#4] Re: Bluetooth na Amidze

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

Większość kart Zorro jest obsługiwana (właściwie wszystkie popularne karty poza kontrolerami USB).

Framework do obsługi PCI jest już przeniesiony do wersji Amigowej NetBSD. Tylko brak do niego sterowników.

Będzie obsługiwane PCI na kartach CyberStormPPC i BlizzardPPC, właściwie taki sterownik już istnieje. Niestety sterownik do Permedii, który jest w NetBSD z nim nie działa jeszcze :(. Prace nad tym trwają, póki co jedynymi obsługiwanymi kartami będą CyberVisionPPC i BlizzardVisionPPC (nikt z developerów nie ma G-Rexa). Szczegóły tu: http://mail-index.netbsd.org/port-amiga/2011/05/thread1.html .

Poza tym jest szansa na sterownik do Prometeusza.

Mediator nie jest obsługiwany i raczej nie będzie.
[#5] Re: Bluetooth na Amidze
ale się nabrałem... Po przeczytaniu tytułu miałem nadzieję, że powstał stos Bluetooth na amigowy system...
[#6] Re: Bluetooth na Amidze

@tomek, post #5

Może Amigowy nie jest, ale na Amidze działa. gwizdanie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem