Komentowana treść: Nowa wersja skryptów
[#1] Re: Nowa wersja skryptów
"świetna wiadomość" " OK "

a tak na poważnie to skrypt coś wprowadza czy może to kolejna odpowiedz Faba na zmiany wyświetlania filmów na YT.
[#2] Re: Nowa wersja skryptów

@MaveRick, post #1

kolejna odpowiedź
[#3] Re: Nowa wersja skryptów
Niedawno obserwowałem, że YouTube z OWB i tytułowym skryptem nie zawsze dobrze działały, ale przyjąłem, że tak po prostu musi być i nie ma co oczekiwać cudów, ale jak widać przyszła aktualizacja i to cieszy. W ogóle obsługa userscripts w mosowym OWB to świetna sprawa. Jedyne czego można by było życzyć w ich obsłudze to łatwiejsza instalacja i aktualizacja tych skryptów w programie, ale mam świadomość, że taki bajer nie byłby priorytetem.
[#4] Re: Nowa wersja skryptów

@grxmrx, post #3

Zawsze można napisać do Faba i zapytać. A propos pytań - doszły mnie słuchy że pracujesz nad wtyczką gmail checkera dla multikont, prawda to?
[#5] Re: Nowa wersja skryptów

@pampers, post #4

Pracuję, ale jest to projekt dla zabawy, eksperymentalny. Na tę chwilę niczego nie mogę obiecać dla użytkowników - muszę dokończyć inne projekty (jak choćby wdrożenie nowej wersji strony ppa.pl).
W sumie to nie do końca na temat, ale... taki moduł do górnej belki jest banalnie prosty do napisania, ale problem w tym, że program zamiast np. 30kb waży prawie 2 MB tylko dlatego, że bibliotekę libssl i libcrypto (z racji korzystania z https, po którym gmail udostępnia atom feed) trzeba linkować statycznie bo MorphOS nie dostarcza żadnej alternatywy (na AmigaOS 4.x jest AmiSSL SDK) w efekcie czego każdy kolejny program co chce się łączyć po https musi ważyć o prawie 2MB więcej (czyli OWB jak i mój program, a także inne ładują do pamięci jeszcze raz to samo zupełnie bez sensu).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem