Komentowana treść: Nowe SDK dla systemu MorphOS
[#1] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Jestem w delikatnym szoku! O nowym edytorze słyszałem ale nie spodziewałem się, że wejdzie on w skład najbliższej aktualizacji SDK. Rewelacja! Mam już trochę dosyć tego CubicIDE/GoldED//MorphED. Bardzo nieamigowe te edytory były. Poza tym nie są rozwijane, a to mnie zawsze najbardziej wkurza.

Tylko czy ja muszę akurat DZISIAJ wyjeżdżać na tygodniowy urlop?!?! Co za ironia losu.
[#2] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
szacunek, no wreszcie edytor z XXI wieku. :)
[#3] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Wypas! Jak mi się to podoba! Dziękujemy.

Ostatnia edycja: 07.09.11 16:11:50
[#4] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Nie ma co, edytor na pełnym wypasie :)
CTRL+Spacja (o ile taki jest skrót) hula, aż miło.
[#5] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Nie obejrzałem jeszcze filmiku z tym nowym edytorem programisty w akcji, ale już teraz można stwierdzić: gratulacje dla użytkowników MorphOSa OK
[#6] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Fantastycznie !
[#7] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Ja się właśnie pakuję i zaraz wyjeżdżam na tydzień (nie wspominajcie nic o pogodzie, bo dam po głowie, hehe). Ale nie wytrzymałem i zerknałem na to cudo. Rety, jaki czad! Jak na warunki amigowe to jest wręcz rewelacja. Następna promocja CubicIDE będzie musiała obniżyć cenę do 0 euro, a i tak nie będzie konkurencją. :) MOSTeam zarządził niesamowicie. Dopiero jak się dostanie coś tak czysto amigowego to człowiek zdaje sobie sprawę z przewagi softu pisanego specjalnie dla MorphOS nad jakimiś portami z Linuksa używającymi dziwnych standardów.
[#8] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Po zainstalowaniu SDK zauważyłem, że poza edytorem zaktualizowały mi się do wersji z 1 września 2011 niektóre biblioteki systemowe takie jak muimaster.library, asl.library, amigaguide.library i pewnie też inne, ale dokładnie nie sprawdzałem które, przybyło również kilka klas MUI (jak mniemam związanych z edytorem w jakiś sposób).
[#9] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
W ustawieniach kolorów składni (akurat konfigurowałem sobie składnie dla PHP), przynajmniej jeśli chodzi o polską lokalizację, zamienione miejscami przyciski. Czy ktoś jeszcze może to potwierdzić?
[#10] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
W dziale Graffiti zamieściłem screenshot programu z otwartymi kilkoma skryptami PHP, choć oczywiście edytor zapewne obsługuje składnie tego języka przy okazji (stąd ograniczone ustawienia, ale dobre i to).
[#11] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Kawał bardzo dobrej roboty. OK
[#12] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS

@MDW, post #7

klasa (mui) do wyswietlania tekstu to port scintilli ale to port w morphosowym tego slowa znaczeniu :)
[#13] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS

@grxmrx, post #8

klasy są poprawione, żeby sie na 2.7 nie wykrzaczało
[#14] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Brawo MorphOS Team. OK
[#15] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Bardzo się cieszę.
[#16] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Jest super ale brakuje mi jednej rzeczy, konsoli w onknie debug przydatnej w przypadku języków skryptowych :) Dało by się to dodać ?
[#17] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
To historyczne wydarzenie. Trzeba dodać do kalendarza ważnych wydarzeń na PPA, bo to pierwszy MUI-owy edytor programisty z kolorowaniem składni
Nareszczie i DZIĘKUJEMY ! szeroki uśmiech

PS. piszę z MorphOS-a. Zapomniałem wyłączyć spoofing :)

Ostatnia edycja: 07.09.11 21:01:18
[#18] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS

@rzookol, post #12

No jak to Scintilla to już w ogóle wypas. Nie bez kozery tylu ludzi używa Notepada++, bądź Notepada2 pod windą (ze mną włącznie)...
[#19] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Fajnie.
Aczkolwiek bardzo byłem ciekaw co z tego wyjdzie, a tutaj niespodziewany koniec filmy buuu :( Może w drugiej części się dowiem?!
[#20] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
No jak dla mnie to też bomba! :)
[#21] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Bardzo przypomina Qt Creator`a. Choć do niego mu jeszcze bardzo daleko.
Ale dobra robota!
[#22] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
Nareszcie nie będzie komunikatów, przy zapisywaniu plików o za długiej nazwie pliku
Co do reszty po testujemy zobaczymy.
[#23] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
No wygląda zacnie i już ma support dla LUA i to mi się podoba ;)
[#24] Re: Nowe SDK dla systemu MorphOS
szacun.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem