• Ankieta

Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

• nie
    23 głosów 23
  • nie kupiłem gazety, więc się nie wypowiem
    29 głosów 29
  • tak
    86 głosów 86

Ankieta skończyła się 30.04.2006

[#1] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę
ja bym 1zl wiecej by bylo przesylane priorytetem :)
[#2] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Kaczus, post #1

Priorytet IMO powinien być jako opcja - wtedy się wysyła odpowiednio np 1zł więcej za TA PL.
[#3] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Mario, post #2

Musimy wszystko maksymalnie uprościć, więc albo każdy, albo nikt. Chyba, że zdecydujemy inaczej. ;)

Zapraszam na forum w dziale PPA jest stosowny wątek odnośnie TA-PL.

[#4] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę
Kolorowa okładka nie jest wymagana. Bardziej istotne wg mnie jest poprawienie grubości okładki, by gazeta służyła dłużej.
[#5] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę
Ja zagłosowałem "nie", ale nie dlatego, że te 3 zł więcej to straszny wydatek. Po prostu uważam że kolorowa okładka jest niepotrzebna, czarno-biała prostsza w wykonaniu, bardziej ekologiczna. A że tańsza, tym lepiej...
[#6] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@11MASTEr, post #4

Zgadzam się. Jednak wyszedłem z założenia, że skoro kolorowa, to może i grubsza nieco przy okazji. :)
[#7] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę
Rany... Bardzo dużo jest odpowiedzi "nie kupiłem gazety, więc się nie wypowiem", już jest ich więcej niż "nie".

Ciekawe, ile numerów będzie potrzeba, żeby "przejść" liczbę 600 egzemplarzy...
[#8] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę
Ja bym chciał kolorową okładkę, najlepiej nieco grubszą niż dotychczas. Ale najbardziej zależy mi na regularnym ukazywaniu się czasopisma i szybkim dostarczeniu przesyłki (priorytet). No i oczywiście by Amigowcy naprawdę mieli o czym pisać (na tym zalezy chba każdemu).....

Czy ktoś podzieli się z nami wynikami sprzedaży gazety....
[#9] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@szumekjac, post #8

Z tego co wiadomo "ircownikom", aktualnie oscyluje w okolicach 150 szt.
[#10] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę
oj, to chyba słabiutko....
[#11] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@szumekjac, post #10

No nie wiem... Jak na nowe czasopismo, celujące w użytkowników niezbyt popularnej platformy, bez reklamy(poza bannerami na PPA) i stosunkowo drogie(w porównaniu do "normalnych" magazynów - wiadomo, że sytuacja TA PL jest specyficzna i "normalna" ekonomia, już dawno zrobiła sobie w tym wypadku wakacje ;) )?

Nie, to jest w sumie dość dobry wynik, jak na start. Część potencjalnych "klientów", nie ma łącza z netem, co też ma wpływ, bo jeszcze nie wiedzą o istnieniu TA PL. Z czasem wieść roznieśie się "pocztą pantoflową" i sprzedaż wzrośnie...

Myślę, że za parę numerów sprzedaż może osiągnąć te 600 numerów... No, w każdym razie przekroczyć 500, Oby. :D
[#12] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Torn, post #11

600 egzemplarzy to byłby przyzwoity wynik, zobaczymy....
[#13] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@szumekjac, post #10

Ja kupilem, ale jeszcze nie glosowalem... bo na kolorze mi nie zalerzy (choc moge isc na kompromis i poprzec wniosek :P ale na sprawnosci dostawy zalezy mi jak najbardziej :)
[#14] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Torn, post #11

A ja bym rzucił gałką na licznik odwiedzin na PPA wczoraj : 3245. Co prawda ja z 3 kompow na dzien sie loguje, ale myśle że 600 jest spokojnie w zasięgu.
[#15] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Fazior, post #14

Nie wiem, to trzeba by określić ile jest wejść z pojedyńczego numeru ip... To też nie byłyby wpełni reprezentatywne dane, ale już bliżej.

Swoją drogą, smith na #ppa zadał pytanie ilu użytkowników ppa logowało się na ppa od jakiegoś tam okresu czasu i wyniki nie były rewelacyjne, jako że było to w okolicy(nie chce mi śię teraz grzebać w logach) 150 luda... Dziwna zbieżność...
[#16] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Torn, post #15

Nie 150 a ponad 300. Wtedy 313 a teraz to samo badanie zapytaniem bazy danych wykazało liczbę 326 zalogowanych wchodziło w przeciągu ostatnich 31 dni na stronę PPA. I to nie smith jest od tych danych tylko ja (bo ja mam dostęp do bazy danych i w każdej chwili mogę to sprawdzić:).
[#17] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@grxmrx, post #16

Az z wrażenia sprawdziłem moje logi i... Mea Culpa, fakt 313. No ale jak widzimy, jest tendencja wzrostowa, licznik bije, niedługo liczba wizyt na ppa będzie większa niż na "pewnym innym portalu amigowym" ;) , czyli PPA się rozwija, a to będzie miało też wpływ na sprzedaż TA PL...
[#18] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Fazior, post #14

Dużo osób wchodzi, ale niewiele z tego wynika. Nie wiemy ilu z nich to są ludzie, którzy szukają SuperFroga i znajdują PPA przez wyszukiwarki, etc. A u nas jest nawet sporo artykułów, z resztą popatrz np. na statystyki, jest tam liczba najczęściej wyświetlanych artykułów. To daje do myślenia :) Podobnie może być z wyświetlaniem newsów, ale tutaj nie zliczam odsłon więc nie wiem :)
[#19] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę
Jeżeli drukujecie gazetę wedle zapotrzebowań to po prostu zróbcie opcję: "black & white" oraz "kolor".

Osobiście nie dałbym 3 złotych za wersję "ala picasso" ;)

Aha... przyznaliście się niedawno, że nie zarabiacie na drukowaniu Totala...więc żeby to udowodnić udostępnijcie wersję pdf. Jeżeli tak się nie stanie to wniosek będzie oczywisty.

Pozdrawiam.
[#20] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Wacuś, post #19

1. Nie powtarzaj się.

2. Wyczerpującą odpowiedź dostałeś na forum w wątku gdzie napisałeś to samo.
[#21] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@SirLEO, post #3

Ja chciałem jeszcze zauważyć jedną drobną rzecz, która w tych wszystkich komentarzach gdzieś ginie. Gazeta od początku miała być wydawana jak najtańszym kosztem, po jak najniższej cenie. Zostało to osiągnięte. Biorąc pod uwagę Wasze uwagi rozważamy nieznaczną modyfikację w wyglądzie pisma, lecz wiąże się to ze wzrostem jego ceny, gdyż (tego nie powinien chyba pisać) pojawia się koszt związany z modyfikacją. Z racji, że gazeta nie jest dla nas, lecz dla Was, czyli tych, którzy ją kupią, pytamy Was o zdanie, czy jesteście w stanie ponieść taki koszt. Jeżeli zaczniemy zastanawiać się nad milionami wariantów, bo tu za szeroko, tu za wąsko, a papier za cienki, a za gruby, a za ciemno, a za jasno, to z inicjatywy, która miała być tania i ogólnodostępna, przerodzi się to w wysokonakładową, niezbywalną gazetę, której tworzenie się po prostu nie opłaci. Wiadomo, że wszystkich się nie zadowoli. Zawsze będzie ktoś kto chciał inaczej, niemniej decyzja może być tylko jedna. Macie na nią wpływ. Doceńcie tę ciężką robotę :D Przypomnę też, że oryginale TA nie ma forum, nie ma możliwości komentowania kolejnych zmian. Czytelnika stawia się przed faktem dokonanym i już.
[#22] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Wacuś, post #19

Aha... przyznaliście się niedawno, że nie zarabiacie na drukowaniu Totala...więc żeby to udowodnić udostępnijcie wersję pdf. Jeżeli tak się nie stanie to wniosek będzie oczywisty.

Angielska edycja TA też nie zarabia na drukowaniu. I też nie ma PDF-ów, są tylko PDF-y starych numerów. Jak wyjdzie TA PL 24, to 22 będzie dostępny w PDF-ie. Zadowolony? A co do "oczywistych" wniosków, to zapomniałeś chyba o tłumaczach. Chyba że sam nam przetłumaczysz cały numer w dwa tygodnie? To jak, zgłaszasz się na ochotnika?
[#23] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Grzegorz Kraszewski, post #22

Trzymam za słowo. Jeżeli chodzi o pomoc to I'll do my best. Chociaż nie lubie tłumaczyć, wolałbym coś stworzyć od podstaw. Czy w polskim TA można zamieszczać artykuły nie będące tłumaczeniami angielskiej wersji?
[#24] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Wacuś, post #23

Znowu nie czytasz... Mozna napisac artykul i jesli bedzie dobry zostanie przetlumaczony i wstawiony rowniez do wersji angielskiej...
[#25] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Kaczus, post #24

A ja jeszcze dodam (po raz który już nie wiem), że już w numerze 22. był artykuł dodatkowy, NIEPUBLIKOWANY wcześniej w wersji angielskiej.
[#26] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@mailman, post #25

Recenzja desert racing of costam?
[#27] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Fazior, post #26

Tak. Co prawda artykuł ten znalazł się wcześniej na PPA, ale musieliśmy coś szybko wstawić. Niemniej w oryginale go nie było.
[#28] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę
...a, na kiedy jest planowany kolejny numer?

[#29] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Kaczus, post #1

Tyle czasu czekaliśmy na wydanie polskiej edycji to poczekamy te kilka dni
[#30] Re: Czy za polską edycję magazynu Total Amiga jesteś w stanie zapłacić ok. 3 PLN więcej, lecz egzemplarz posiadałby kolorową okładkę

@Rammy, post #29

Nabijam licznik, żeby równe trzy dyszki były :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem