Komentarze do artykułu: Black Crypt

[#1] Re: Black Crypt
Uwaga dla wersji dyskietkowej: pierwsza dyskietka nie jest samobootująca. Należy doinstalować bootblock (install df0:).
[#2] Re: Black Crypt

@cholok, post #1

To jest tak, jak się ma piraty... :P
[#3] Re: Black Crypt

@Solo Kazuki, post #2

Wypraszam sobie. Mówię o wersji ściągniętej z działu rodzynek (dms).
[#4] Re: Black Crypt
Bardo dobra recenja, w której opisane jest wiele smaczków tejże gry :D
[#5] Re: Black Crypt
Gra jest super, niestety wersja zamieszczona w dziale "Rodzynki" wywala błąd przy przejściu z poziomu 12 na 13. A tak fajnie się grało :(
[#6] Re: Black Crypt
Pierwsza gra cRPG, w którą w ogóle grałem. Zresztą, jak się orientuję, jest pierwszym produktem Ravensoft (Heretic, Hexen, Quake 4, Soldier Of Fortune i inne). Rewelacyjna! Oczywiście to moja własna ocena.

Z Amigą "sprzętową" już dawno nie mam do czynienia, ale wielokrotnie od tego czasu, zaglądałem na stronę Ravensoft i różne fora, czy przypadkiem w końcu nie wydali tej Gry na PeCeta... Do dziś żałuję, że tego nie zrobiono.

Samą Grę przeszedłem kilka razy. Stawiam ją wyżej od Eye Of The Beholder, czy wspomnianego w recenzji Dungeon Master. W ogóle, jak dla mnie, najlepsza spośród gier cRPG na Amigę. Szczerze polecam! Tym bardziej, że można ją zupełnie legalnie pobrać ze strony PPA. Ściągać i Grać!

Orkanus
[#7] Re: Black Crypt

@Orkanus, post #6

Świetna gra. Mam nadal oryginał który leży na półce (z instrukcją i mapami do leveli :D )Kupiłem ją razem ze Space Hulkiem i grałem na przemian... 1mln100tys PLZ wtedy mnie to kosztowało xD
[#8] Re: Black Crypt

@Orkanus, post #6

a skad masz dobra wersje Black Crypt bo ja gram w tą z rodzynek i ..... po 13 levelu brakuje niektórych ścian i demon "wisi" i cos wogoel jest skopane z planszami ponizej 13. ???

Ostatnia aktualizacja: 16.01.2012 07:35:34 przez Alone_knight
[#9] Re: Black Crypt

@Alone_knight, post #8

okazało sie ze bład jest na save'ie.

Warto jeszcze powiedzieć ze na poziomie 15 u possessor demon'a znajduje sie kamienna maczuga (stone mace) za jednymi drzwiami która zadaje od 200-350 obrażeń !!
Co czyni ja najlepsza bronia w grze. Zastanawiam sie czy to nie mały żart ze taka niepozorna broń zadaje 10 razy wiecej obrazen niz inne. Ale nie istotne bo zdobycie jej powoduje ze zabicie wrogów staje sie o wiele łatwiejsze.
[#10] Re: Black Crypt

@Alone_knight, post #9

W levelu 13 bodajże znajduje się jeszcze żółty Młot (Doom Hammer), który nie dość, że zadaje obrażenia 150+ to prawym przyciskiem rzuca Chant of doom.
[#11] Re: Black Crypt

@cholok, post #1

Black Crypt to bez dwóch zdań świetny amigowy "exclusive" w kategorii RPG. Ale warto wspomnieć, też powstał specyficzny mod do równie rewelacyjnego Legend of Grimrock.

https://www.nexusmods.com/grimrock/mods/456

PS. Tak w ogóle Legend of Grimrock to "nasi" robili. Jak ktoś kojarzy Mellow Chips i grę Bloodfest czy dema pod szyldem TRSI/Mellow Chips jak Dose czy Rise. Tu i tam jest Aivo.

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2025 01:37:56 przez kempy
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem