Komentowana treść: AmigaOS.net
[#1] Re: AmigaOS.net
Dobrze zrobiona strona informacyjna, dla użytkownika ma zerową wartość, ale pod kątem marketingu i promocji produktu taka strona jest niezbędna. Stron o AmigaOS było już ze dwie oficjalne. Pierwsza była na os.amiga.com, druga w domenie Hyperionu, więc AmigaOS.net jest trzecią tego typu stroną.

Fajnie, że zamieścili link do PPA.
[#2] Re: AmigaOS.net
I w końcu jakaś w miare przyjemna dla oka stronka, podobnie jak strona morphosa.
[#3] Re: AmigaOS.net
Super strona, podoba mi się :) Profesjonalnie wykonana, wszystko na swoim miejscu. Zauważyłem też nowe logo AmigaOS 4, znacznie ładniejsze niż te poprzednie. Naprawdę należą się brawa! Wreszcie można pokazać się z AmigaOS światu.
[#4] Re: AmigaOS.net
No strona fajna :)
[#5] Re: AmigaOS.net

@Klub Amigi RNS, post #3

No niby tak ale jak ludzie zobaczą cene sprzętu to im przejdzie :)
[#6] Re: AmigaOS.net
Ta strona powinna powstać dzień po ugodzie sądowej z Amiga Inc. Brawa za wykonanie.
Aplikacji Jack nie znałem. AmigaOS App-Store?
[#7] Re: AmigaOS.net

@adam_mierzwa, post #6

Oświećcie mnie trochę bo się pogubiłem. Co robi firma Amiga Inc. ?? Skoro A-EON produkuje i A-Cube robią sprzęt amigowy, Hyperion System, to co robi Amiga Inc. ?? Wiem że sprzedała licencję na logo i coś tam jeszcze firmie Commodore USA ...
To wydaje mi się że firma ta miesza tylko w kotle....
[#8] Re: AmigaOS.net

@Wojox, post #7

zoba tu http://amiga.com/shop/ .
[#9] Re: AmigaOS.net
Stronka na drupalu ale jest super, takiej stony brakowało nam OK
[#10] Re: AmigaOS.net
No najwyższa pora na stronę dotyczącą tak dużego projektu. Dziwił mnie zawsze jej brak. A co ważne; nawet ciekawie się prezentuje.
[#11] Re: AmigaOS.net

@Drako^lM, post #5

Fakt, że minusem jest cena sprzętu, ale dotyczy to głównie X1000, inne komputery są już przy znacznie przystępniejszych cenach.

--
Obok mojego pozytywnego komentarza chciałbym zauważyć pewne niedociągnięcia: Na tej stronie brakuje mi czegoś bardzo ważnego, mianowicie starszego oprogramowania, którego Amiga ma w bród. Odwiedzający stronę odniesie wrażenie, że na Amigę powstało zaledwie trochę programów z różnych dziedzin. A przecież gier i programów, jakie powstało dla Amigi jest naprawdę dużo.

Warto chyba skontaktować się z autorami tej strony, by uzupełnili tę lukę. Uważam, że jest trochę krzywdzące dla autorów tych programów, że nie zostały one wymienione. A chodzi mi na przykład o dyski Freda Fisha, które są wypełnione systemowym oprogramowaniem (testowałem parę programów i działają na AmigaOS4.x). Chociaż mniejsza o to, czy działają na OS4.1, jeśli działają na Amidze wyposażonej w kości OCS/ECS/AGA to też warto o tym napisać.

Prócz tego trochę dziwi mnie stanowisko paru osób ze strony Execa, że dla 64-bitowej architektury i ochrony pamięci warto zrezygnować z dotychczasowej pracy programistów. Jeśli będziemy znowu zaczynać od zera to zajmie bardzo dużo czasu budowa dobrej pozycji tego systemu. I piszą to osoby, które uważają się za rozsądne w swoich opiniach. Moim zdaniem takie zapędy należy przystopować, bo na drodze postępu nie można zapominać o historycznych osiągnięciach. Trzeba pamiętać o tym co było, żeby nie popełniać podobnych błędów.

Zatem strona o AmigaOS powinna zawierać również informacje o starszym oprogramowaniu, zdaję sobie sprawę, że to oprogramowanie może nie wpasowywać się w dzisiejsze realia informatyczne, ale jest ono stworzone w najlepszych czasach tego komputera i to jest coś, czym ludzie się pasjonowali.

Piszę to oczywiście ze stanowiska osoby, która nadal pisze dla A1200.
[#12] Re: AmigaOS.net

@Klub Amigi RNS, post #11

Pozwolę sobie zauważyć, że Hyperion wprowadza klientów w błąd, nie informując obiektywnie o zamieszczonych na tej stronie produktach:

http://www.amigaos.net/software/85/pagestream

Oczywiście przypadkowo nie wymienili MorphOS'a ani AmigaOS 3.x ;)

Odnośnie drugiej części komentarza.... czy ktokolwiek jeszcze traktuje ludzi z Execa poważnie? ;)
[#13] Re: AmigaOS.net
Cieżko mi w to uwierzyc...ale ta strona wyglada...tak jak trzeba, nie boli w oczy i zrobiona jest ze smakiem.... cuda jakies
[#14] Re: AmigaOS.net

@DRACOX, post #13

Bardzo przyjemna stronka fajnie,że coś się dzieje w tym kierunku.:)
[#15] Re: AmigaOS.net
wygląda ok, marketingowo też ok
[#16] Re: AmigaOS.net

@rzookol, post #15

Zgadzam się. Ładny design, jest co poczytać. W końcu. Duży plus za marketing AOS4.X
[#17] Re: AmigaOS.net
Pod względem marketingowym naprawdę doskonała OK Ludzie którzy nie mają pojęcia o AOS4 mają w jednym miejscu wszystkie najważniejsze informacje o tym systemie i jego możliwościach.

Coś takiego własnie przydałoby się MorphOS'owi :)
[#18] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#19] Re: AmigaOS.net
Jedyna rzecz która się udała, to właśnie ta strona. ProfesjonalnieOK.
[#20] Re: AmigaOS.net

@Elder_ppa, post #17

A co morphos-team.net nie wystarczy ? Jak nie to jest jeszcze http://library.morphzone.org/Main_Page
[#21] Re: AmigaOS.net

@Drako^lM, post #20

Tak, to bardzo dobre, merytoryczne strony ale jednak nie o to chodzi. My tu mówimy o typowej stronie reklamowej. Coś co zainteresowałoby ludzi spoza środowiska a takie jest własnie przeznaczenie AmigaOS.net - za co należą się Hyperionowi duże brawa :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem