Komentowana treść: AmiDARK Engine 0.5
[#1] Re: AmiDARK Engine 0.5
Odpaliłem demo z latającą kulką zjadało 100 % mocy procka i nie dało się tego wyłączyć. Ikill zawiesuł system.
[#2] Re: AmiDARK Engine 0.5

@Sventevith, post #1

Sprawdzałeś wersję pod AOS4 czy MorpHOS ?
[#3] Re: AmiDARK Engine 0.5

@Sventevith, post #1

Wszystkie te demka są napisane tak jak gry w SDL-u, czyli niezależnie od wydajności sprzętu chodzą najszybciej jak mogą i ssają 100% mocy procesora. Co do wyjścia z dema, trzeba pod MorphOS-em użyć F12. Z powodu jakiegoś buga w czymś tam wychodzenie ESC-em nie działa.
[#4] Re: AmiDARK Engine 0.5

@BULI, post #2

Sprawdzałem MOS.
[#5] Re: AmiDARK Engine 0.5

@krashan_, post #3

Nie wiem, bo jestem laikiem, ale SDL to jakaś porażka. Ludzie narzekają na tę bibliotekę a mimo to ciągle jej używają. My naprawdę potrzebujemy coś swojego pod nasze systemy (coś czym miało być w założeniu AmigaE). Szkoda, że AmiBlitz nie generuje kodu PPC. A tak swoją drogą czy na Morphos-a jest (i jak działa) jakiś Turbo Pascal? Jak znajdę czas to zadam kilka pytań w odpowiednim wątku.
[#6] Re: AmiDARK Engine 0.5

@Ender, post #5

a co ma jezyk programowania do SDL? SDL to biblioteka ktorej mozna uzywac z kazdym jezykiem (E tez).
[#7] Re: AmiDARK Engine 0.5

@kiero, post #6

Nie wiedziałem, że z każdym (pisałem, że laik jestem a teraz jeszcze wyjdzie, że ignorant ) No to tylko mi się wydaje, czy rzeczywiście ta biblioteka nie jest wystarczająco efektywna na naszych sprzętach PPC? Odniosłem takie wrażenie czytając dyskusje, które swego czasu były na forum.
[#8] Re: AmiDARK Engine 0.5

@kiero, post #6

Z każdym do którego są wiązania. Nie wiem czy do E są porobione moduły. Oczywiście nic nie stroi na przeszkodzie takie moduły dorobić. Czekam na wiązania do LUA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem