Komentowana treść: HD-Rec 0.10 beta
[#1] Re: HD-Rec 0.10 beta
Gdyby nie znikoma stabilność działania, program dawałby nawet radę jako prosty sequencer.
[#2] Re: HD-Rec 0.10 beta
Wyświetlił mi ile dziwacznych bibliotek wymaga. Stwierdziłem, że nie chce mi się szukać i skasowałem.
[#3] Re: HD-Rec 0.10 beta

@krashan_, post #2

... a kto powiedział, że to łatwe? :) Amiga to zawsze było wyzwanie :)
Co prawda mam lepsze narzędzia ale chętnie to przetestuję jak mi się remonty skończą. Przyda się do obsługi MIDI i odgrywania 8-bitowych sampelków (Lo-Fi rulez), dla sportu oczywiście i żeby Amiśka czuła się w domu bardziej potrzebna w sensie użytkowym. Oby tylko się nie wieszało to cudo
[#4] Re: HD-Rec 0.10 beta

@mccnex, post #3

Z tego co widzę masz 040, jak się nie mylę hdrec wymaga 060.
[#5] Re: HD-Rec 0.10 beta

@sand, post #1

Gdyby nie znikoma stabilność działania, program dawałby nawet radę jako prosty sequencer.

znikoma stabilnosc? tu na mojej czterytysiaczce sprawial sie lepiej niz cubase na pcecie. uzywam od nie wiem kiedy.

@krashan: nie podkopuj konkurencji, zapewniam cie ze to dobry i dopracowany program. jeden z niewielu ktore sie na amidze faktycznie do czegos przydaja.
[#6] Re: HD-Rec 0.10 beta

@wawrzon, post #5

nie podkopuj konkurencji

Tym mnie sprowokowałeś i postanowiłem się wysilić i zainstalować. Na razie odkryłem, że proces instalacji się wiesza, dokładniej wiesza się programik RecoverEBit. Mimo to nie będę wyciągał pochopnych wniosków, postaram się znaleźć te wszystkie dziwaczne biblioteki i spróbuję uruchomić program.

Ostatnia aktualizacja: 12.02.2012 08:38:56 przez krashan_
[#7] Re: HD-Rec 0.10 beta
Na razie jestem na etapie takim, że program otwiera splash window, melduje o braku domyślnej konfiguracji a następnie się wiesza. Może na klasyku jest stabilny, ale pod MorphOS-em jest masakra. Spróbuję wyłączyć invzeropage, może się przynajmniej uruchomi.
[#8] Re: HD-Rec 0.10 beta

@krashan_, post #7

Wyłączenie invzeropage pomogło. Niestety mimo licznych prób nie udało mi się wydobyć z programu żadnego dźwięku. Wyjście audio w ustawieniach mam włączone, tryb AHI wybrany, mikser sprawdziłem... Pewnie trzeba poczytać dokumentację... Tylko gdzie ona jest?

Ostatnia aktualizacja: 12.02.2012 09:19:09 przez krashan_
[#9] Re: HD-Rec 0.10 beta

@krashan_, post #8

Zagrało coś. Ale jak dałem na drugą ścieżkę drugi instrument to się okazało, że nie trzyma synchronizacji między ścieżkami, a część dźwięków jest wycięta. Nie wiem, czy rozumiem ten program... Ale może potrzeba czasu.
[#10] Re: HD-Rec 0.10 beta

@krashan_, post #9

Jest w menu Timing correction.

Ps. Demówki grają ?
[#11] Re: HD-Rec 0.10 beta

@krashan_, post #8

Wyłączenie invzeropage pomogło.

To trochę wstyd, że są jeszcze programy, ktore mają z tym problem. :)
[#12] Re: HD-Rec 0.10 beta

@krashan_, post #9

moze thilo cos pokaszanil przy tej edycji. musze przetestowac troche jak sie da, moze w ramach arosa 68k bo uzywalem tylko poprzedniej wersji. ewentualne mysle ze bedzie wdzieczny za feedback.
[#13] Re: HD-Rec 0.10 beta

@ede, post #10

Ps. Demówki grają ?

Nie, nie grają, pewnie używają MIDI albo znów nie umiem czegoś ustawić.
[#14] Re: HD-Rec 0.10 beta

@krashan_, post #6

Też chciałbym sprawdzić program i nie umiem znaleźć natywnej camd.library w wersji pod MOSa.
Znalazłem jakieś stare nieaktualne linki w sieci.

Skąd ją masz? :)
[#15] Re: HD-Rec 0.10 beta

@krashan_, post #13

Nie, nie grają, pewnie używają MIDI albo znów nie umiem czegoś ustawić.

W sumie to nie ma potrzeby nic ustawiać powinno grać od razu. AHI enable i MIDI enable. Bez włączonego MIDI klawiaturka ekranowa 'VM-49 Keyboard' nie zagada jak również bez uruchominego Sweepera. Program odpalam na camd.library z mosowego Bars and Pipes.

U mnie problemem jest to, że recording kończy się mniej więcej tam gdzie się zaczyna :] z powodu input: none. Na miniaczu nie ma fanu :] za bardzo. Swoją drogą ciekawy jestem czy technicznie możliwe jest aby program używając AHI jednocześnie mógł nagrywać odsłuchiwany dźwięk bez udziału wejścia line.

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2012 00:29:42 przez ede
[#16] Re: HD-Rec 0.10 beta

@sand, post #1

Właśnie przetestowałem ten program na A1200 z AOS4.0 i program jest stabilny. Nie użyłem go jako sekwencera, tylko jako wielośladu (podobnie jak Audio Evolution 4). Zrobiłem także filmik.
http://youtu.be/RTfrhs2ylOY
[#17] Re: HD-Rec 0.10 beta

@Andrzej Drozd, post #16

A ja go używałem jako seqencera, na classicu jest o wiele bardziej stabilna niż w przypadku AOS4. Sprawdzałem go wyłącznie na midi. Cofam słowa o niestabilności. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem