Komentowana treść: Commodore Free #62
[#1] Re: Commodore Free #62
OK To jest Commodore jakie pamiętam z dzieciństwa. Moje pokolenie pamięta te czasy, młodzi mogą być zdezorientowani, trzeba ich uświadamiać, opowiadać historię i pielęgnować tradycję.
[#2] Re: Commodore Free #62

@Robert-Minimat-Szacki, post #1

Ale czemu to trzeba robić? Przecież dla kolejnego pokolenia tradycja to quake na s3 virge, a dla kolejnego Q3 i tak dalej i tak dalej. Siedzisz na ZX80 często? Bo ten komputer jest tradycją dla jeszcze troche starszych osób niż my. Czego mam kogoś uświadamiać, że moja tradycja jest lepsza niż inne tradycje. Lepiej pracować nad tym co jest teraz.
[#3] Re: Commodore Free #62

@michal_zukowski, post #2

Co ile lat nastepuje następne pokolenie? Bo dzieci moich kolegów to raczej Quake nie widziały w życiu, a pierwsze do czego siadły to pewnie jakieś Call of Duty i to raczej późniejsze części ;)
[#4] Re: Commodore Free #62

Poza tym, Rzookol dobrze prawi. Wszelkiego rodzaju ewangelizacja na siłę to zło i niedobro.
[#5] Re: Commodore Free #62

Mnie chodzi tylko, żeby odróżniać śp. bankruta Commodore od tej nowej firmy. No ale co tam, młodzi niech zdecydują, i tak rodzice nie kupią im tej nowej "Amigi" z Commodore tak jak drzewiej bywało.
[#6] Re: Commodore Free #62

@GumBoy, post #3

Na wiki przy haśle pokolenie stoi, że to 30 letni okres więc może faktycznie przesadziłem, bliżej byłoby do pokolenia graczy komputerowych.
Gadanie o frajdzie ze starych amigier nie ma sensu przy obecnych grach we flashu o skomplikowaniu, pomyśle i grafice lepszej niż grafa w grach z naszej młodości.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem