Komentowana treść: Timberwolf bounty uznane za ukończone
[#1] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone
Nie jest to oszałamiająca kwota, ale może jest chepi OK
[#2] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone
To bounty to była jedyna forma płatności dla nich za TW? To podziwiam chłopaków, ale z drugiej strony TW to tylko na "przyczepkę" skoro mają etat w Hyperionie.
[#3] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone
czy ktoś posiadający OS4 i TW mógłby mi wymienić listę ficzersów specyficznych dla amigaosu tak jak wymienione w wymaganiach
"as many AmigaOS specific features as possible."
[#4] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@Radek_Cz, post #2

Friedeni nie mają etatu w Hyperionie, ZTCW pracują/pracowali na jakimś kontrakcie.
[#5] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone
Ciekawe czy będą rozwijali to dalej.
[#6] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone
Czyli działa tak jak FireFox, tzn. np. plugin download youtube działa, ale oglądać bez ściągania się nie da, bo wymagany flash nie działa ?
[#7] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone
Bounty można uznać za zakończone, ale sama przeglądarka - dla mnie to ciągle beta a nie RC1.
Jest faktem że daje się jej normalnie używać i jest nawet szybko, ale jest pewien niedosyt u mnie (a może apetyt rośnie). Myślę ze jeszcze z 2 wersje i to będzie "to".
[#8] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@adam_mierzwa, post #7

Gorzej gdy za następne wersje trzeba będzie płacić.
[#9] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@Andrzej Drozd, post #8

Placenie za FireFox'a ????? Przeciez to niemozliwe.....
Chociaz, skoro w "post-amigowym" swiatku zaistnial fakt placenia za sterowniki do karty graficznej to wszystko jest mozliwe :P
[#10] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#11] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone
Dziwi mnie że was dziwi że za coś trzeba płacić, jest albo bezpłatnie i do dupy albo płatnie i trochę lepiej
(mam na myśli nasz amigowy świat), jeżeli nikt za nic nie będzie płacił to skąd chęci i pieniądze na dalszy
rozwój. Przerzucamy się kto i ile płaci za MOS i AOS4 itd, ale nawet jeśli to kogoś hobby to po pewnym
czasie się znudzi, każdemu, bez wyjątku. Ja się dziwię że to jest za darmo, w przypadku TW to inna para kaloszy,
ale przecież można ominąć kwestię licencji poprzez bounty i na przykład powiedzieć nie ma dudków nie ma nowej
wersji TW ewentualnie producenci systemu i/albo sprzętu powinni (jeśli już tego nie robią) wspierać umjących z chęciami.
To takie moje przemyślenia.

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2012 18:11:07 przez Radek_Cz
[#12] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@michalmarek77, post #9

Firefoxa jak juz, to raz, dwa to Timberwolfa. I niby czmu Timberwolf nie milaby byc platny?
[#13] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@Valwit, post #12

bo z Bounty dostali wiecej (choc pewnie to dyskusyjne czy pokrylo ich poswiecony czas, ale w sumie trudno uznac dzisiaj zyski z Amirynku za takie same jak chocby 15 lat temu )niz z chetnych do zaplaty przy tak waskim rynku i istniejacych innych Amiprzegladarkach(gdyby ocenili, ze zarobia wiecej na sprzedazy pewnie juz dawno powstalaby jakas wersja komercyjna).

ale w sumie to mozliwe, ze wpadna na pomysl sprzedazy, choc raczej sadze, ze bedzie to na zasadzie bounty,' chcecie to a to, to zrobcie zrzutke, a my sie zastanowimy'
[#14] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@ruberum_ignis, post #13

No oficjalnie to raczej nie mogli by pobierać opłat :)
[#15] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@parallax, post #14

OpenSource nie zabrania pobierania opłat za oprogramowanie, za binarki - o ile udostępnisz publicznie źródło.

Jak najbardziej TW zgodnie z licencją może stać się płatny.

Tak samo nic na przykład nic nie stoi na przeszkodzie aby wydać płatną wersje AROSa, o ile licencja AROSa jest kompatybilna z GPL, itp.
[#16] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone
Prawie 30 000, spora kasa jak na polskie warunki.
[#17] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@tom256, post #16

Przeliczając na czas spędzony na programowaniu i przy projekcie ogólnie to juz nie taka duża...
[#18] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@tom256, post #16

No to mamy w Polsce programistów, niech trzepią kasiorę ;)
Myślę ze nikt tego portu nie zrobiłby lepiej jak Friedeni, znają system od podszewki.
[#19] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@adam_mierzwa, post #18

Osobiście nic nie widzę złego w tym bounty. Tak jak wspomniał rwks, za programy na GPL można brać kasę. Można je sprzedawać też. Jeden warunek, udostępniasz kod źródłowy (co najmniej na żądanie) w takiej postaci, że skompilowanie programu jest bezproblemowe. Jako niezainteresowany, nie mam zdania, czy bounty zamknięto za wcześnie, czy nie. Natomiast co do polskich programistów i bounties – śmiało do boju. Za bounty wziął Minniat, za bounty (niejedno) wziąłem ja...
[#20] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@tom256, post #16

Jak długo jednego programistę na pełnym etacie byś zatrudnił za tą kasę ? Jak dla mnie to kwota w porównaniu do ilości pracy nie jest duża.
[#21] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@X-Type^HVR, post #17

nie wiesz ile średnio godzin dziennie programowali tego timbera
[#22] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@XoR, post #21

Liczenie cudzych pieniędzy to praca frustrująca. Nie szkoda Wam czasu?
[#23] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone
Tylko czekałem, aż ktoś "mądrze" napisze, że Panowie "się obłowili". Jak dla mnie kasa śmieszna za ten czas i ilość włożonej pracy. A jak ktoś zazdrości, niech sam spróbuje zarobić cokolwiek na ami-systemach. Powodzenia :)

Ostatnia aktualizacja: 27.07.2012 14:06:08 przez slay
[#24] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@slay, post #23

niech sam spróbuje zarobić cokolwiek na ami-systemach

Da się. Oczywiście nie żyć z tego, ale do hobby nie dokładam, wręcz przeciwnie. Tylko że ja Friedenom (ani żadnym innym „bounciarzom”) nie zazdroszczę .
[#25] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@ruberum_ignis, post #13

Drugie bounty to dobry pomysł. Nawet gdy ktoś nie będzie używał WWW na AOS4, to i tak zawsze może wrzucić te 10 zł na piwo. :)
[#26] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#27] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone
Taka mała wskazówka dla wszystkich liczących. Nie macie pojęcia ile czasu programiści poświecili projektowi. Nie wiecie, że było to niewiele, ale też nie wiecie ze było odwrotnie, zatem obie strony jedynie sobie gdybają.

Przypomniało mi się również, bounty na Sputnika, któremu Marcik nie podołał. Było to 4k euro zdaje się, ale lamentów jaka to fortuna jest do wzięcia za darmo, było co nie miara...
[#28] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@GumBoy, post #27

Wiemy, że nie mało.
[#29] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@Sventevith, post #28

To ja najwidoczniej nie jestem "Wy", bo nie mam pojęcia ile. Nie podbijali u mnie zegara.
[#30] Re: Timberwolf bounty uznane za ukończone

@GumBoy, post #29

Prawie 3 lata. Gdyby dziennie siedzieli po godzinie przez 3 lata, to zajęło by im to 1095h. 6732e/1095h = 6e/h (oczywiście w przybliżeniu).

Jeśli mało godzin im to zajęło, to po co kisili projekt tyle czasu? Jeśli dużo godzin im to zajęło - to mieli dupiatą stawkę za godzinę :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem