Komentowana treść: Wywiad z Tero Heikkinenem i Samo Jordanem
[#1] Re: Wywiad z Tero Heikkinenem i Samo Jordanem
Starbirds niewątpliwie inspirowane grą Project-X i daleko jej do niej nie mniej jednak gra wygląda poprawnie. Trudno spodziewać się aby z klasyka więcej wycisnął amator niż ekipa z Team17.
[#2] Re: Wywiad z Tero Heikkinenem i Samo Jordanem
Jak rzuciłem okiem w RSSach na tytuł tego newsa to byłem przekonany, że jest wywiad z Samem Jordanem, a to "Samo Jordan" to pomyłkowo doklejone "o" do imienia. :)
[#3] Re: Wywiad z Tero Heikkinenem i Samo Jordanem

@MDW, post #2

A widzisz, bo wcale sie nie pomyliles. To jest ten sam Sam Jordan ktory pisal Warp3D/WarpOSa. Wystarczy wejsc na jego stronę albo przeczytać wywiad do końca (tam wspomina o pracy nad Wipeoutem)
[#4] Re: Wywiad z Tero Heikkinenem i Samo Jordanem

@kiero, post #3

O rety, faktycznie to ten sam gość. On strasznie mało stworzył przed wzięciem się za tak poważne rzeczy jak WarpUp czy Warp3D. Głowę bym dał, że człowiek, który stworzył podstawy jednego z dwóch standardów obsługi PPC pod AmigaOS oraz królujący przez wiele lat system 3D, ma w dorobku całą masę różnych programów. A tu nic... No chyba, że pisał do szuflady i wszystko ukrywa. :)

Ostatnia aktualizacja: 15.08.2012 21:17:33 przez MDW
[#5] Re: Wywiad z Tero Heikkinenem i Samo Jordanem

@MDW, post #4

Głowę bym dał, że człowiek, który stworzył podstawy jednego z dwóch standardów obsługi PPC pod AmigaOS oraz królujący przez wiele lat system 3D, ma w dorobku całą masę różnych programów.

Pewnie dlatego te standardy takie "dobre" były. Podobnie sprawa wygląda z AHI...
[#6] Re: Wywiad z Tero Heikkinenem i Samo Jordanem

@krashan_, post #5

Pewnie dlatego te standardy takie "dobre" były. Podobnie sprawa wygląda z AHI...

No tak, wszyscy pamiętamy "Pozdrowienia od wujka Sama" przy każdym zwisie programu pod WarpUP. No a był to standard, który wygrał z PowerUP. Głównie dzięki temu, że powstawało więcej programów na niego. Poza tym potem powstała emulacja PowerUP na WarpUP i to już zupełnie przesądziło o tym, że ludzie decydowali się na WarpUP.

Tak się nawet kiedyś zastanawiałem gdzie są dzisiaj ludzie, którzy pisali wtedy programy po strownie WarpUPowej. Pasowałoby mi żeby byli wśród tych, którzy tworzą AmigaOS4, bo to tak jakby ta sama strona barykady. No ale jakoś tych nazwisk tam nie widać więc raczej ich tam nie ma. No i teraz wiem, że ówczesny trzon tamtego teamu dzisiaj nawet nie programuje. To znaczy coś tam dziubie w pracy ale z pasją to pewnie ma niewiele wspólnego. W pracy to coś tam klepie nawet moja kuzynka w HP, a nigdy bym jej programistką nie nazwał. :)

Z AHI jest aż tak źle? Hmmm... szkoda. To w końcu uznany standard będący podstawą wielu aplikacji. No a takie rzeczy powinny być napisane wręcz wzorcowo, bo jak nie są to potem wszystkie aplikacje na tym cierpią. Zawsze mi się wydawało, że ludzie piszący takie rzeczy mają mózgi jak Leonardo da Vinci. Chyba jestem idealistą (i fanbojem). :)

Ostatnia aktualizacja: 15.08.2012 21:54:15 przez MDW
[#7] Re: Wywiad z Tero Heikkinenem i Samo Jordanem

@MDW, post #6

Przeczytaj ostatni akapit http://www.lysator.liu.se/ahi/v4-site/files/ahi/doc/ahiusr_1.html#SEC1
[#8] Re: Wywiad z Tero Heikkinenem i Samo Jordanem

@grg, post #7

yymm... Jak nie Amiga Technologies to kto ?

Ostatnia aktualizacja: 16.08.2012 00:19:28 przez ede
[#9] Re: Wywiad z Tero Heikkinenem i Samo Jordanem

@grg, post #7

No tak, oficjalny standard to nie jest ale z powodu braku innego standardu AHI jest bardziej niż oficjalnymstandardem. :)
[#10] Re: Wywiad z Tero Heikkinenem i Samo Jordanem

@MDW, post #9

tak czy inaczej to prowizorka.
[#11] Re: Wywiad z Tero Heikkinenem i Samo Jordanem

@grg, post #10

W takim razie to nie tylko prowizorka ale też skandal. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem