[#6]
Re: Wywiad z Tero Heikkinenem i Samo Jordanem
@krashan_,
post #5
Pewnie dlatego te standardy takie "dobre" były. Podobnie sprawa wygląda z AHI...
No tak, wszyscy pamiętamy "Pozdrowienia od wujka Sama" przy każdym zwisie programu pod WarpUP. No a był to standard, który wygrał z PowerUP. Głównie dzięki temu, że powstawało więcej programów na niego. Poza tym potem powstała emulacja PowerUP na WarpUP i to już zupełnie przesądziło o tym, że ludzie decydowali się na WarpUP.
Tak się nawet kiedyś zastanawiałem gdzie są dzisiaj ludzie, którzy pisali wtedy programy po strownie WarpUPowej. Pasowałoby mi żeby byli wśród tych, którzy tworzą AmigaOS4, bo to tak jakby ta sama strona barykady. No ale jakoś tych nazwisk tam nie widać więc raczej ich tam nie ma. No i teraz wiem, że ówczesny trzon tamtego teamu dzisiaj nawet nie programuje. To znaczy coś tam dziubie w pracy ale z pasją to pewnie ma niewiele wspólnego. W pracy to coś tam klepie nawet moja kuzynka w HP, a nigdy bym jej programistką nie nazwał. :)
Z AHI jest aż tak źle? Hmmm... szkoda. To w końcu uznany standard będący podstawą wielu aplikacji. No a takie rzeczy powinny być napisane wręcz wzorcowo, bo jak nie są to potem wszystkie aplikacje na tym cierpią. Zawsze mi się wydawało, że ludzie piszący takie rzeczy mają mózgi jak Leonardo da Vinci. Chyba jestem idealistą (i fanbojem). :)
Ostatnia aktualizacja: 15.08.2012 21:54:15 przez MDW