[#64]
Re: Amiga ClassiX nielegalne?
@Duracel,
post #39
Ale to typowe zachowanie jak u psa ogrodnika...
(...)
A ja mam wrażenie, że to typowe zachowanie cwaniaka który wyrzuca na śmietnik stary mebel...
To prawda, ale pytanie tylko czy aby nie przeginasz w drugą stronę. Pamiętaj że firma na M ma mnóstwo składanek (sprawdź sam, mają stronę) i chodziło jej tylko o zarobienie na retro-modzie. Więc takie mówienie o rozwalaniu biznesu, promocji Amigi przez nią, czy inne tego typu hasła są przesadą. Jak już pisałem, obawiam się że firma na M ma Amigę głęboko w... wiadomo czym. Więc niepotrzebnie mówisz że Cope-Com myśląc o zyskach jest "tym złym", a firma na M myśląca o tym samym "tym dobrym". Jak dla mnie jeden jest wart drugiego - jeden chciał w prosty sposób zarobić na retro-składance, drugi stwierdził "skoro on zarobił, to ja też część chce".
Niestety polscy wydawcy jeszcze nie zrozumieli, że większe zyski materialne i artystyczne przynosi obniżenie ceny do realnej wartości i sprzedaż na ilość egzemplarzy a nie na wysokość ich ceny, więc wolą sprzedać mało, albo nic niż sprzedać w ogóle czy więcej za jakimkolwiek zyskiem. A przecież cenę powinien weryfikować popyt.
Dokładnie. Na dodatek w polsce zapominają że odkąd YouTube daje tantiemy za oglądalność można zarabiać też w taki sposób. Japońscy wydawcy potrafią wystawić na YT jakiś kawałek... na miesiąc przed wydaniem fizycznego CD/DVD/BD z nim. Każdy może sobie posłuchać i zdecydować czy chce kopie fizyczną, czy wystarczy mu obejrzenie na YT.
Ostatnia aktualizacja: 27.08.2012 19:35:05 przez Solo Kazuki