[#11]
Re: Ultimate Pack 3.1.1 dla MorphOS 3.1
@MDW,
post #10
Tak ja, stąd nieraz takie banalne pytania z mojej strony. W liceum miałem C64, bo na Amigę nie było kasy. Później pracowałem, żeby zarobić na studia i też kasy nie było. Kiedy już była to postanowiłem założyć rodzinę i znów jakiś czas nie było. :D Kiedy postanowiłem zrealizować swoje marzenie z młodości (ile można czytać tylko gazety

) to już było po Amidze. Miałem kilka podejść do klasyka, ale przy próbach rozbudowy sprzętu poległem. W akcie złości na brak umiejętności z mojej strony i problemy amigowo-kanapkowe kupiłem Xboxa (nie żałuję do dzisiaj, chociaż z perspektywy małych dzieci GameCube byłby chyba lepszy). W końcu pojawiło się światełko w tunelu z napisem amigowanie, czyli Efcia, dzięki której poznałem środowiska Motylka. Uwiedziony klimatem trochę przez przypadek nabyłem MM na eBay, później był PM i długie czekanie na wsparcie sprzętu. Nie dałem rady (ciągnie motyla na łąkę) i kupiłem eMaca (moim zdaniem lepszy niż MM, żałuję że nie miałem wersji 1.42 ghz z Ati 9600 64 MB VRAM), jakiś czas go używałem, ale kusiło mnie żeby dorwać jego mocniejszą wersję, no i kiedy tak szukałem Pampers otworzył sklepik, w którym nabyłem mojego obecnego PM (bajecznie wyciszonego). Po drodze MOSTeam zrobił super prezent obniżając cenę licencji, dzięki czemu znów mogłem bez stresu pobawić się MorphOS-em. Niedawno nabyłem oryginalną ATI 9000 pro 128 MB VRAM i tak zerkam od czasu do czasu na jakąś oryginalną szybszą kartę grafiki do mojego PM. Na razie ceny na eBay przerażają.
Co do pakietu, to popieram słowa użytkownika Kwiatki (a może Kwiatkiego

), miałem zainstalowany ten pakiet, później sformatowałem dysk, chyba znowu go zainstaluje.
PS Skąd pobrać ikonki, które są w tym pakiecie? Sorki za wynaturzenia.