Komentowana treść: Szalter 1.0
[#61] Re: Szalter 1.0
Ile plansz jest w grze ? Jestem na planszy 34 i mam wrażenie że już ją widziałem :P
[#62] Re: Szalter 1.0
Ile plansz jest w grze ? Jestem na planszy 34 i mam wrażenie że już ją widziałem :P
[#63] Re: Szalter 1.0

@kjb666, post #62

W wersji ppa 37 a tej co można kupić 42.

Benedykt Dziubałtowski
[#64] Re: Szalter 1.0

@ITU, post #60

Gloom, Gloom Deluxe, Guardian też zostały stworzone w Blitzu
[#65] Re: Szalter 1.0

@Benedykt Dziubałtowski, post #63

Plansze są chyba losowo, prawda? Raz tę z napisem TAK miałem jako trzecią, a raz jako siódmą.
[#66] Re: Szalter 1.0

@Benedykt Dziubałtowski, post #63

Jestem na planszy 35 i mam wrażenie, że nie da się jej przejść :)
[#67] Re: Szalter 1.0

@kjb666, post #66

To pewnie na autku jesteś. Da się przejść choć sam Czesław miał z tym problem. Machnął coś kolo 800 kroków :)

Benedykt Dziubałtowski
[#68] Re: Szalter 1.0

@Benedykt Dziubałtowski, post #67

Mi autko zajęło 1136 kroków, gra ukończona :)
[#69] Re: Szalter 1.0

@ITU, post #60

"W Blitzu została napisana gra Skidmarks"

A owszem bo ACID to profesjonalny team developerski a gra prezentuje wysoki poziom i nie sadze, by rodzimi programisci byli by zdolni stworzyc cos podobnego.
Blitza trzeba najpierw opanowac w b.dobrym stopniu, zeby moc wykorzystac jego mozliwosci a na AMOSie moze dzialac kazdy. Oczywiscie im lepiej go zna, tym lepsza moze byc produkcja.
[#70] Re: Szalter 1.0
Tak w sumie jakoś nie zapytałem wcześniej, XTD się reaktywował amigowo?
[#71] Re: Szalter 1.0

@GumBoy, post #70

Niestety niepomysł
[#72] Re: Szalter 1.0

@selur, post #49

Tutaj link do gry w wersji ZX Spectrum.
Zbieramy klucze do drzwi o odpowiednim kolorze i dazymy do wyjscia.

Dzięki za linka. Bardzo sympatyczna gra. Aż usiadłem do Asm-One'a :)
[#73] Re: Szalter 1.0

@asman, post #72

Jesli masz czas zeby to napisac to daj znac, pomoge w realizacji.
[#74] Re: Szalter 1.0

@parallax, post #71

Skądś się jego muzyka w tej grze znalazła i zakładam, że sama nie przywędrowała.
[#75] Re: Szalter 1.0

@GumBoy, post #74

Stawiam że Benek zagadał, mnie się nuta XTD podoba, ale ta ze szaltera mnie rozkojarzała, wiec sciszyłem prawie do zera...
[#76] Re: Szalter 1.0

@kjb666, post #75

Dlatego chciałbym wiedzieć, czy XTD się reaktywował czy po prostu udostępnił moduł, jednak żaden z panów nie odpowiedział na pytanie.
[#77] Re: Szalter 1.0

@GumBoy, post #76

Moduł jest stary, bodajże 92 rok.
[#78] Re: Szalter 1.0

@madman15, post #77

W taki razie nasuwa się pytanie, czy autor o tym wie ;)
[#79] Re: Szalter 1.0

@GumBoy, post #78

No ale ten moduł to public domain jak wszystko starej sceny, więc co za problem? Wystarczy, że wymieniono w creditsach autora. Tak bylo przynajmniej kiedyś. Coś się zmieniło w tej materii?
[#80] Re: Szalter 1.0

@Deftronic/..., post #79

Jeśli się grę sprzedaje? Bo zakładam, że w wersji płatnej muzyka jest ta sama.
[#81] Re: Szalter 1.0

@GumBoy, post #80

ponoć muzyka nie jest wliczona w ceniepomysł
[#82] Re: Szalter 1.0

@parallax, post #81

Płatna wersja i okrojona?
[#83] Re: Szalter 1.0

@GumBoy, post #82

W płatnej, bo by drożej kosztowało. Ale najlepiej zapytać u twórcówpomysł
[#84] Re: Szalter 1.0

@GumBoy, post #80

Daj spokój, jaka to sprzedaż 4 szt? :) 30% dla XTDa to by było na 3 piwa pewnie. :)

Dla zasady mogli mu wysłać na email info, że planują użyć i czy nie ma nic przeciwko. I tyle. Nie ma co robić afery.

Na marginesie, ciekawostka: kiedyś na zlocie SAF, XTD przerobił swój moduł tak aby był poprawnie odtwarzany przez DeluxeGalagę. Wystarczyło go wgrać do katalogu pod nazwą oryginalnego i grze towarzyszyła muza XTD. Gra w takiej wersji pewnie też krążyła wsród Amigowców. :)
[#85] Re: Szalter 1.0

@parallax, post #83

W płatnej, bo by drożej kosztowało. Ale najlepiej zapytać u twórców.

Ale o co chcesz zapytać twórców gry? Jak się dzielą kasą czy ile na tym projekcie zarobili? Bo widzę, że wiele osób tutaj już zaczęło wstępnie liczyć w głowach zyski ze sprzedaży.

Wczoraj po wejściu na IRCa dowiedziałem się, że zarobiłem parę tysięcy na grze, że śpię teraz na mamonie. Oraz jak mogę sprzedawać darmową wersję gry na allegro (o czym nawet nie wiedziałem), czy XTD wyraził zgodę na sprzedaż gry i tego typu pytania. Do Waszej wiadomości podaję, że wszystko co tworzę, współtworzę ma status "FREEWARE" i jest darmowe do pobrania. Za żaden projekt nie wziąłem nigdy złamanego grosza. Nie po to chodzę do pracy aby brać ostatnie pieniądze od amigowców. Jak będę chciał zarobić parę groszy więcej to w pierwszej kolejności zapytam mojego szefa czy byłby w stanie dać mi więcej godzin lub poszukam drugiej roboty a nie będę żerować na jednym z moich hobby. Czy wyraziłem się dostatecznie jasno?

Odnośnie gry dodam, że ja tylko wymyśliłem grę, zrobiłem całą grafikę i poziomy a resztą zajął się Benek. Z tego co wiem to XTD wyraził zgodę na udostępnienie mod'a dla wersji freeware. Czy wyraził zgodę na użycie jego muzyki w płatnej wersji gry tego już nie wiem. Nie znam XTD, nie mam do niego maila, nie jestem tego w stanie sprawdzić.

Dodam, że wszystko co tworzę robię dla przyjemności a nie dla kasy czy sławy.
Nie oczekuje od nikogo jakiejkolwiek zapłaty. Dla mnie nagrodą będzie szczery komentarz pod pracą oraz to, że moja praca nie poszła na marne. Mogę współpracować z każdym, nie zależnie od tego jakiego sprzętu używa czy lubi.
[#86] Re: Szalter 1.0

@Leon, post #85

Czyli całą mamonę zgarnia Benedykt:D
[#87] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#88] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#89] Re: Szalter 1.0

@Deftronic/..., post #84

Daj spokój, jaka to sprzedaż 4 szt?

Chodzi o sam fakty wystawienia do sprzedaży i zasady.

Dla zasady mogli mu wysłać na email info, że planują użyć i czy nie ma nic przeciwko. I tyle. Nie ma co robić afery.

A kto robi? Ja zapytałem bo jak dosyć znaną ksywę to się zaciekawiłem (poniekąd jest to nawet reklama dla gry).
[#90] [post oznaczony jako OT] wyświetl
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem