@parallax,
post #83
W płatnej, bo by drożej kosztowało. Ale najlepiej zapytać u twórców.
Ale o co chcesz zapytać twórców gry? Jak się dzielą kasą czy ile na tym projekcie zarobili? Bo widzę, że wiele osób tutaj już zaczęło wstępnie liczyć w głowach zyski ze sprzedaży.
Wczoraj po wejściu na IRCa dowiedziałem się, że zarobiłem parę tysięcy na grze, że śpię teraz na mamonie. Oraz jak mogę sprzedawać darmową wersję gry na allegro (o czym nawet nie wiedziałem), czy XTD wyraził zgodę na sprzedaż gry i tego typu pytania. Do Waszej wiadomości podaję, że wszystko co tworzę, współtworzę ma status "FREEWARE" i jest darmowe do pobrania. Za żaden projekt nie wziąłem nigdy złamanego grosza. Nie po to chodzę do pracy aby brać ostatnie pieniądze od amigowców. Jak będę chciał zarobić parę groszy więcej to w pierwszej kolejności zapytam mojego szefa czy byłby w stanie dać mi więcej godzin lub poszukam drugiej roboty a nie będę żerować na jednym z moich hobby. Czy wyraziłem się dostatecznie jasno?
Odnośnie gry dodam, że ja tylko wymyśliłem grę, zrobiłem całą grafikę i poziomy a resztą zajął się Benek. Z tego co wiem to XTD wyraził zgodę na udostępnienie mod'a dla wersji freeware. Czy wyraził zgodę na użycie jego muzyki w płatnej wersji gry tego już nie wiem. Nie znam XTD, nie mam do niego maila, nie jestem tego w stanie sprawdzić.
Dodam, że wszystko co tworzę robię dla przyjemności a nie dla kasy czy sławy.
Nie oczekuje od nikogo jakiejkolwiek zapłaty. Dla mnie nagrodą będzie szczery komentarz pod pracą oraz to, że moja praca nie poszła na marne. Mogę współpracować z każdym, nie zależnie od tego jakiego sprzętu używa czy lubi.