Okej odpowiadam mniej więcej kolejno na pytanka:
1. Nie sądzę by ta stronka funkcjonalnie działała na Amidze. Prawdę mówiąc pytanie przewidziałem, ideałem byłoby by ta TV działała na Amigach i na Amigach była tworzona. Obawiam się jednak , ze problem jest źle postawiony - czy Amiga jest w stanie obsługiwać czat i transmisje kodowane flashem?
2. Czy projekt przetrwa... hmm tu nie ma co przetrwać... Strona jak sądzę przyda się bardziej chętnym do dyskusji, ale może i z oknem TV coś więcej wypali? Puszcze materiały, które mi podeślecie.
3. Mowa była o jakimś playerze pod ami... nie wiem jak to zrobić. Potrafię sam stworzyć player we flashu nadający z własnego serwera kolejne pliki FLV. Nie wiem czy coś takiego da się na ami odpalić... Takie rozwiązanie budzi jednak problem - stream będzie z serwera www i będzie ssać dane maksymalnie... kto to wykupi???
4. Wątpię by ami obsługiwała czat wideo...
Ogólnie. Mam pomysł, nie umiem programować stron, umiem posklejać gotowe rozwiązania i zrobić coś co da się używać (na PC, Mac - czyli w nowych przeglądarkach) - pokazałem prosty pomysł - rozwinięcie dawnego IRC i kanału Amisia. Pracowałem już chyba z wszystkimi serwisami strimowymi wideo i nawet radiowym. To potrafię. Traktują to jak hobby. Powymyślam jeszcze zastosowania i czekam na wasze linki i propozycje, a co możecie powymyślałem na razie tak:
- wyszukać ciekawe materiały o Ami po sieci i wrzucić w player
- zrobić ami wiadomości
- umieszczać Wasze ogłoszenia w formie wideo
- czatowac z wideo
- może jakieś gameplaye i poradniki wideo
- powstaje nowy sprzęt, kupiliście pokażcie... nawet telefonem
co więcej piszcie tu pod spodem lub na czacie gadajcie lub amiga@inbox.com
Jutro ok 23.30 spróbuje

zrobić techniczny program live nie w czacie a na oknie TV roboczo nazwany "szeptany ami wieczór z browarkiem" - dosłownie, bo nie mogę głośno gadać (domownicy :)
A ... np. będzie jakiś zjazd retro komp w PL możemy live zrobić jak ktoś będzie nawet z komórka kamerkową ....