[#35]
Re: Petro Tyschchenko na Retrogralni we Wrocławiu w ten weekend!
@MDW,
post #32
Kurcze, trochę z offtopem pojechaliśmy z Chaos Guns (sorry), więc wrzucę tutaj - a'propos pogadanki Petra i Twego mocnego komentu o nie-istnieniu "naszego" świata i rozlecania się środowiska - ale wydaje mi się, że "i tak, i nie". Jak pamiętam pierwszy (albo prawie) tekst w języku polskim mówi o tym, że "młodzi" mówią już inną mową, i to już nie to, co było ;) - tekst przeżył pewnie niecały tysiąc lat i poznały go pewnie miliony ;) Ja tam bez bicia przyznam, że pewnie mam spore luki tu i ówdzie - i obawiam się, że mógłbym tak samo "olać" wykład jakiegoś guru od ZX Speca, czy nawet Atari czy kultowego również C-64. Tak czy owak - ludzie, którzy z sentymentem wspominają przekładanie dyskietek w A500, czy nawalanie z rodziną w North&South, Lotusa, czy nawet gapienie się na "Technological Death" (czasem może nie kumając z czym mają do czynienia ;) często nie miały zbyt wiele szans na poznanie tego pana - przecież w czasie gdy on zaczynał, ich historie z Amigą się właśnie kończyły...
Co do tego "panelu" Petro - to jest też kwestia zorganizowania tego tak, żeby zachęcić tych szwędających się ludzi. Właśnie na Pixelu dobrze to było zrobione, bo takie rzeczy odbywały się bardziej na forum, w większej przestrzeni, gdzie stały klasyczne kompy etc. - poza tym, że sala była zawsze całkiem pełna, to jeszcze ci bardziej "przypadkowi" ludzie przychodzący tam z dziećmi i wnusiami ;) musieli siłą rzeczy "nadziać się" na jakąś prezentację. Po Pixelu miałem akurat odwrotne wrażenia, no i ogólnie przeżywaliśmy to jeszcze w drodze powrotnej, jak i opiewając potem ziomusiom na miejscu "cooo tam się panie dziaaało..." łał, i w ogóle Amiga rulez!

[no, a w ogóle, powiedzmy lekko buddystycznie filozując

, wszystko wszakże też kwestią (braku) oczekiwań jest]
PS. ktoś nagrywał Petra jakkolwiek w ogóle?
Ostatnia aktualizacja: 23.06.2014 01:19:05 przez rolpho / D6
Ostatnia aktualizacja: 23.06.2014 01:19:42 przez rolpho / D6