[#33]
Re: Nowa wersja sterownika dźwięku dla AmigaOne X1000
@rwks,
post #32
Kilka moich luźnych myśli, wyssanych z mojego własnego palca, ale nie do końca bezpodstawnych, bo opartych na faktach - mniej lub bardziej znanych

.
AX1000, jakkolwiek ma spore możliwości sprzętowe jak na warunki amigowe, to jest to ze względu na procesor tam zastosowany ślepa uliczka, bo po prostu procki są coraz mniej dostępne i coraz droższe. Przez co A-Eon i Hyperion muszą teraz niejako tracić czas na oprogramowanie nowych maszyn, zamiast użyć całej "pary" na dopracowanie systemu.
Biorąc pod uwagę zasoby ludzkie jakimi dysponują, nie mogło się stać inaczej jak właśnie się dzieje i przez to spore spowolnienia, aczkolwiek nie jest tak że system nie idzie do przodu.
O szczegółach pisać nie mogę - bo nie mogę i nie znam wszystkich.
Natomiast wiem na co się pisałem i nie mam wygórowanych oczekiwań, cenę też znałem.
Dlatego nie rozumiem reakcji ludzi kupujących sprzęt pod Aos4.x i potem marudzących że coś jest tak a nie tak, albo że czegoś nie ma. Mam tu na myśli ludzi z for zagramanicznych przede wszystkim.
@recedent
Mógłbyś zarzucić linkiem do wątku/rozmowy, z której pochodzą podane przez ciebie cytaty odnośnie Mosa na AX1000? Nie wiem dlaczego mają takie podejście do sprawy i chciałbym sobie rozjaśnić sytuację.