[#20]
Re: AMIStore - wersja RC1
@selur,
post #19
W sumie nowy Personal Paint nie byłby może taki zły. Ostatnio mi czegośtakiego brakowało na grzyba, a jak się okazuje - za całkiem dobre "pixelowe" programy nieźle sobie czasem życzą (no, nieźle to ofkorz pojęcie względne - "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - tu geograficznie raczej - pyknąć 20 zł za "normalny" program i wesprzeć w porządku autora na fajnej niszowej platformie -no problem, tylko gdy się symbol waluty zmienia zaczyna to wyglądać inaczej

)
W każdym razie to może zabawnie naiwne - ale nie byłbym taki pewien, czy to aby niewiele wniesie do ami-światka. Wszak jest w necie trochę serwisów itp., które rozkręciły się niejako same - dając "jedynie" userom "bodźce" do współ-interakcji (nawet bez użycia mamony) - jak np. Stackoverflow -nie wiem na ile to dobry przykład, ale ludzie tam pomagają innym, np. by podbić sobie reputację

- chodziło mi jedynie o to, że nawet mimo jakiejś tandety wykonania i braków - kierunek jest dobry, i może ludzie to "chycą", a na tym "zgniłym zachodzie" jest wciąż trochę ludzi, którzy rzucają tu i ówdzie moniaki, jak widzą, że ktoś robi coś w miarę fajnego na "Amigę" (tu cudzysłów, bo nie wiem na którą

).
Podejrzewam też, że części ludzi tam nie przeszkadza, że komponenty systemu są płatne, bo mają świadomość (być może naiwną jak się może okazać) że system dzięki temu się prędzej rozwinie... ale jak Trevory itp. się do tego przyzwyczają, to może być bieda "długodystansowo".
W sumie, gdyby tam zaczął być jakiś w miarę ruch, to zapewne to i owo możnaby sfinansować z tego sklepu (może więcej niż np. ze sprzedaży OS4? -wszak ruch w appstorze jest constans), jeśli szeryf tegoż kasuje tam jakieś 10%-xx% - no właśnie, w sumie nie zgłębiłem jakie tam są warunki i ile/czy taki Trevor (czy kto tam ma na tym łapę) będzie kasował od każdego gadżetu...