Za duży "Hi-Tech" jak na początek, tak trochę. Chodzi oto aby Amiga nie Brzmiała jak Sound Blaster. Bo chyba nie oto chodzi tylko jak Amiga tylko taka troszku po tunningu.
Na pewno 16-kanałów było by fajne tylko po co nam 16-kanałów które graja tak samo. Dlatego napisałem 8+8 czyli osiem in i osiem out. Do tego wystarczy aby dwa kanału grały w ośmiu bitach, dwa w dwunastu a cztery w szesnastu. Bo chyba nikomu nie trzeba tego tłumaczyć że coś może grać lepiej w ośmiu czy dwunastu bitach, oczywiście wszytko zależy od przetworników ad/dc też.
Do tego dobre by były jakieś sprzętowe efekty, czyli w takim prostym tłumaczeniu na "bramkach" czyli w Amidze tylko klikamy w "ikonkę" a to powoduję że ten sygnał leci gdzieś tam sobie i wylatuje nam tam na którymś kanale, jakieś takie "hardware" echo czy jakiś reverb.
Tak że zastosowanie DSP na pewno było by dobrym rozwiązanie i też pewnie dość porządnym, lecz karta dźwiękowa to dość indywidualna sprawa. Oczywiście w dzisiejszym Świecie cyfryzacji ma się to zupełnie nijak do rzeczywistości która jest wykreowana przez Postęp.
Bo czy to ma być nowa Paula czy nowa Karta Dźwiękowa. Od razu chce się napisać "O nie taką Paule walczyliśmy Krashan" taka małą anegdota

nie obraz się ale co to ma być nowa kata dźwiękowa. Czy nowa Super Paula a za rok powstanie Nowy Agnus Nowy Denis. I takim tropem za trzy lata będziemy mieli nową Amige, Prawdziwą Amige, nie wilka w owczej skórze tylko Amige z krwi i kości zbudowaną na "zgliszczach, Zgliszczach Imperium"...
Moja wiedza opiera się w głównej mierze na założeniu przypuszczeniu i łączeniu faktów, co nie zmienia faktu że wiem o co chodzi. Tylko czasami brakuje mi tego "Naukowego Bełkotu".
W twoim wypadku jest trochę inaczej, zaprojektowałeś Prometeusza softowo też dajesz sobie radę. Tylko to że Ktoś potrawi coś zrobić i wie jak to zrobić nie oznacza to tego że zrobi to dodrze a jak już to zrobi, to nie znaczy że podbije tym rzesze Fanów.
Lecz w Amigowym Świecie jest trochę inaczej. Wydaje mi się że najlepsze połączenia to takie połączenie które zawierają w sobie, najlepsze rozwiązania w połączeniu z tymi najprostszymi.
Zastanawia mnie jedna rzecz, miałem napisać pytanie na Podcast ale zeszło i nie napisałam przesłuchałem Podcast parę razy, i stwierdziłem że prowadzący mógł by mieć problem z rozszyfrowaniem tego co tak naprawdę Autor pytania miał na myśli.
Tak że zastanawia mnie to dlaczego w ogóle porzuciłeś Hardware, przecież Prometeusz to było Coś. Teraz mógłbyś sobie klepać gdzieś tam jakieś karty sieciowe, dźwiękowe czy też graficzne.
I zalewać rynek swoimi produktami, no chyba że wolisz klepać w klawiaturę i produkować Soft?