[#52]
Re: AmigaOS 4.1 Final Edition SDK
@michalmarek77,
post #43
Ciekawi mnie jak to z tym faktycznie było, ot np, w przypadku Pechowego Prezentu? MDW soft użyty był full legal czy niekoniecznie?
Przy "Pechowym Prezencie" wiele tego softu nie było używanego. AMOS Pro, Deluxe Paint, Pro Tracker.
Choćbym się pochlastał to oryginalnego AMOSa bym wtedy nie kupił. Bo niby gdzie i jak? Wtedy nie tylko nie było internetu ale nawet stacjonarnego telefonu nie można było sobie w Legnicy założyć.

Trwające 2 miesiące rozmowy z wydawcą na temat zmian i poprawek odbywały się albo w wiszącym na budynku poczty automacie na żetony albo wewnątrz poczty na oczach i uszach długiej kolejki znudzonych klientów.

Negocjacje cenowe też tak się odbywały.
Autorzy tych crapowatych produkcji w latach 90 to nie były żadne firmy. To ludzie, którzy marzyli o kupnie dysku twardego do Amigi. Ani to nie był rynek zbytu ani sposób na zarobek. To była taka niegroźna zabawa dająca trochę radości. No ale to chyba trzeba się mocniej wczuć w tamte czasy żeby zrozumieć. Fajnie się teraz to analizuje ale umysły w latach 90 trochę inaczeh pracowały.
Ale ale... na Amidze nie miałem zbyt wielu oryginałów. Ale w latach 1990-1993 dla Atari XL/XE kupiłem w sumie 74 orginalne użytki i gry. A to było PRZED USTAWĄ. :) Byłem fanem i stałym klientem: LK Avalon, Mirage, Domain Software, Spektra, ASF i innych producentów atarowego softu w Polsce. A było tego trochę, bo tył okres pierwszego renesansu Atari XL/XE.
Ostatnia aktualizacja: 06.09.2015 16:12:25 przez MDW