@XoR,
post #15
Gdyby babka miała wąsy... i sto innych jeszcze teorii na naprędce można wymyślić...
Kto nie ma w klasyku, to na niego pluje. W latach '90 był dla większości za drogi, później było tanio, ale nikt się nie interesował, teraz jest za drogi, to można go zignorować i zbluzgać - to raczysko

Wystarczyły by w latach '90 dwie naprawdę dobre gierki tylko na AmigaPPC i z jedna na Amiga PPC + Permedia 2, sprzedaż byłaby większa i dzisiaj więcej ludzi wypowiadałoby się pochlebnie. Koniec lat '90 dla Amigowych PPC to było za późno. Ale sama karta CyberStorm PPC jest genialna, w '97 miałeś tak naprawdę wieloprocesorowy komputer Amiga.
Czy MC68xxx jest lepsze od PPC? Jest, bo ma genialny asembler, ale co z tego, jak przestali go rozwijać. Taką podjęli decyzję i kropka. Pewnie jest wiele faktów o których nie wiemy i dlatego poszli w stronę PPC.
A co do potworków. Jak można się cieszyć, że dobry programista odchodzi z środowiska. Mi się te potworki podobają, ciesze się, że choć one powstały. A Nova się rozwijał cały czas i może za chwilę by coś własnego zrobił. Wielka strata dla środowiska, że odchodzi od niego.
Ja mam PPC i sobie chwalę jego moc. Nawet Vampir V2 (która jest super kartą), nadal nie ma polotu do mojego PPC 604ev 375MHz@366.
Ostatnia aktualizacja: 03.12.2015 16:01:33 przez flops