@MDW, post #2
@MDW, post #2
Ktoś czuje się zirytowany spowolnieniem tempa rozwoju rozwiązań NG. No i ok, powiedzmy, że mogę to zrozumieć. Ale nie mogę zrozumieć jakim cudem powrót do Amigi Classic ma być lekarstwem na to?To nie tak wygląda. Z mojego punktu widzenia MorphOS był sposobem na pogodzenie kontynuacji amigowego hobby (bez wnikania w detale) z codziennym używaniem komputera do pracy i różnych innych aktywności. Okazało się, że się nie da. W związku z tym nastąpił podział. Do pracy, komunikowania się w sieci itp. spraw mam PC z Linuksem, do kontynuacji amigowego hobby mam po prostu Amigę. Tym bardziej, że dla mnie sprzęt jest równie interesujący co oprogramowanie, „klasyk” daje w tym względzie duże pole do popisu, nextgeny praktycznie żadne.
@Krashan, post #4
@Krashan, post #4
@Skotos, post #6
Nie żal Ci włożonej pracy, pomysłów które jeszcze można zrealizować?Nie. Mam zdecydowane nastawienie na „patrzenie do przodu”, nie ma co się oglądać wstecz na coś, co przestało już (a może po prostu na jakiś czas) bawić i cieszyć. Poza tym, przecież moja praca włożona w MorphOS-a nie zniknęła. Z mojej strony nie było wylewania żali, „programistycznych fochów”, kasowania źródeł, straszenia GPL-em i podobnych ekscesów
@michal_zukowski, post #8
Wylosujemy jednego do zgaszenia swiatła i skonczy sie amigowanie.To jest oczywiste i w zasadzie nie podlegające dyskusji. Amigowanie się praktycznie skończy wraz z pokoleniem pamiętającym Amigi. Pozostaną tylko nieliczne gablotki w muzeach techniki i wzmianki w książkach o historii informatyki.
@MDW, post #2
Ja jednej rzeczy nie rozumiem i byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł mnie uświadomić...
@MDW, post #2
@MDW, post #2
@KM, post #16
@rePeter, post #11
hobby chopie, hobby!
czyli frajda z posiadania, używania, rozbudowy, odnawiania, patrzenia itp.
@Hexmage960, post #17
@Skotos, post #19
@MDW, post #18
@Skotos, post #19
@radzik, post #21
Jaka radość używania skoro nic na tym sprzęcie nie można zrobić i trzeba posiłkować się czymś współczesnym?
@Hexmage960, post #20
@radzik, post #21
Jaka radość używania skoro nic na tym sprzęcie nie można zrobić i trzeba posiłkować się czymś współczesnym?
@djpiotrs, post #25
@MDW, post #26
@MDW, post #26
@TechNineWonder, post #29