[#11]
Re: Heart of The Alien Redux
@Hexmage960,
post #3
A czy nie jest tak, że Flashback jest kontynuacją?
No właśnie nie wiem dlaczego tak wiele osób uważa Flashback za kontynuację Another World. Przecież obie gry nie mają ze sobą absolutnie
nic wspólnego. Sam Eric Chahi chyba nawet nie dotykał Flashbacka. Obie gry opowiadają zupełnie inną historię, dzieją się w zupełnie innych światach, bohater jest kimś zupełnie innym, w obu grach nie ma jakichkolwiek nawiązań do siebie.
Za to "Heart of the Alien" zaczyna się sceną, którą "Another World" się kończy. Trudno o bardziej płynne przejście z jednej części do drugiej. Cała przedstawiona tam historia jest ciągiem dalszym tego co widzieliśmy w "Another World". "Heart of the Alien" jest bardziej brutalna, chyba bardziej zręcznościowa, historia nie jest tak rozbudowana. Eric robił ją już nie sam tylko w zespole i nie miał pełnej władzy nad procesem tworzenia (nad czym podobno ubolewał).
Nie wiem czy "Heart of the Alien" broniłby się gdyby był zupełnie odrębną grą. Jednak jako kontynuacja legendarnego "Another World" na pewno jest wart uwagi. Nie sądziłem, że dożyję dnia w którym będzie można tę grę odpalić na Amidze.

Nie przypuszczałem, że powstanie wersja, którą będzie można odpalić na czymkolwiek innym niż emulator jakiejś zapomnianej konsolki Sega CD.
Ostatnia aktualizacja: 06.11.2016 11:38:22 przez MDW