Spróbuj zrobić takie zdjęcie jak Polaroidem

. Liczy się klimat takich zdjęć, a to ostanio wraca do łask. Swoją drogą ostatnio kupiłem, bo zaczeli produkować filmy do niego

. Co do samych zdjęć to chyba nie taki głupi pomysł - na Helu np. w jednym z muzeów za zrobienie fotki na motorze oczekiwano datków na jego renowację. Były też opcje robienia zdjęć np. w strojach etc.
Ale najlepszy jest chyba komentarz z ReExpo czy jakoś tak - podejrzewam, że jakby właściciel muzeum zaczął sprzedawać Vampire po cenie tylko trochę wyższej niz ta obecna z oczekiwaniem to kolejki mogłyby być i zagraniczne

. Zapewne starczyłoby na wiele lat utrzymania muzeum

.
Co do samych cen biletów - powinien być jeden darmowy dzień wstępu. W większości muzeów w Polsce, które są w jakiś sposób dotowane przez Państwo, czy mają tańszy lokal, albo na specjalnych warunkach tak często jest. Baa w Londynie najważniejsze muzea są cały czas za darmo, tylko wystawy czasowe są czasem płatne, a żyją poza dotacjami tak naprawdę z kawiarni i sprzedaży pamiątek w rodzaju replik sestercji czy katalogów/książek. Jest też skarbonka na datki
@KaczusNG Tylko może być problem z wybraniem kasy fiskalnej, bo za chwilę może zmienić się ustawa(nie twierdzę, że to dobrze czy źle to nie ma być wtrącenie polityczne tylko stwierdzenie faktów, nie chcę bana) i nie wiadomo czy będzie obejmowała tą co zostanie zakupiona. Drugich dotacji ma nie być...
Co do joysticków Matta - chyba jedną z niewielu osób która je kupowała "w hurtowych ilościach"(jak na te joysticki w dzisiejszych czasach

) był organizator Retro bitów, bajtów i elektronów(chyba tak to się nazywało), nie wiem czy udało mu się coś wynegocjować. Z drugiej strony bym się nie zdziwił jakby się nic nie dało - bo to w tej chwili jest chyba nie zautomatyzowana produkcja na sztuki, a pracownicy w Polsce zarabiają więcej. Biorąc pod uwagę, że zasadniczo sprawne używane zachodnie joysticki są w podobnych cenach co nowe Matta to nie wiem co jest lepszym wyborem. Ale jakbym miał prowadzić taką placówkę to wybrałbym nowe, zawsze to mniejsze zniszczenie zabytku

i potencjalnie większa trwałość rozwiązania(używany to ryzyko dużego zużycia przez poprzedniego właściciela)...
Ostatnia aktualizacja: 08.04.2017 00:03:02 przez pgru2
Ostatnia aktualizacja: 08.04.2017 00:09:08 przez pgru2