Rzeczywiście, wysoki poziom nadesłanych gier.
Gratulacje dla Autorów i Organizatorów konkursu
Pytanie. Czy gra która wygrała na SMD (VilQ Adwentur), nie była już wystawiana bodajże rok wcześniej?
Wiem, że była inna oprawa graficzna, ale jednak ciągle dopada mnie myśl, "ale to już było"- poprawcie mnie jeśli się mylę. Co nie zmienia faktu, że gra prezentuje się świetnie, szczególnie z nową oprawą graficzną
Podobnie ma się sprawa z Crazy Priest Extra, tak widzę, że zmiany są- tryb multiplayer (chociaż w VilQ te zmiany wydają się bardziej wyraziste i znaczące), ale znowu wrażenie, że to odgrzewany kotlet, pomimo, że Tfardy zapewniał w obu przypadkach, że "to zupełnie inna gra"
Co do samych wyników, to mam wrażenie, że niektórzy mają dużą "rodzinę", która aktywnie głosowała (pozdrówka Sordan)

ale trudno z tym polemizować, takie są uroki głosowania na żywo
Z drugiej strony, konkurs ma motywować do wydawania skończonych produktów, żeby nie skończyło się tylko na preview, więc może to i słuszny kierunek (pomimo negatywnego wrażenia "odgrzewania kotletów), pod warunkiem, że poprawianie i dążenie do wersji ostatecznej nie będzie trwał przez kilka ładnych lat/ konkursów!
Mnie osobiście podobały się najbardziej (kolejność ma znaczenie):
1. BLASK- kurcze, ale ta gra nabrała blasku- brawa

2. Open Fire (kojarzy mi się z "Return Fire" z 3DO, albo chciałbym, żeby to był amigowy "Return Fire"

)
3. Impsbru (świetny pomysł i realizacja- wszystko bardzo zgrabne)
4. AmiBox (fajnie zapowiadająca się logiczna gra, no i widać, że produkt jest kompletny i skończony)