• Opis

Mac PowerPC G3 (Nowa zabawka)
Procesor podkręcony do 366 MHz
RAM 768 MB
VRAM 6 MB
Karta graficzna oryginalna Ati Rage 128 16 mb mac
USB
Karta muzyczna

zamieścił: Dorian3d

data: 2019.11.17 11:26

kategoria: Sprzęt / Dorian3d

rozdzielczość: 4082x2752

odsłon: 105

komentarzy: 5

Ocena użytkowników: 3.8 (oceniających: 4)
Zaloguj się by zagłosować.

[#1] Re: Mac PowerPC G3 (Nowa zabawka)
Widziałem takiego bydlaka w studiu nagraniowym Radia Lublin jeszcze w okolicach roku 2003-2004.
[#2] Re: Mac PowerPC G3 (Nowa zabawka)

@recedent, post #1

Kiedyś miałem Macintosh Quadra 900 to dopiero Monstrum

Jak go uruchamiałem to (pisze teraz serio) przygasało mi na parę sekund swatało w domu.

Większy od tego o 20 cm

Las Maquinas de la Muerte - oto idzie on
Monstrum opanowuje tron, zabiera mój dom

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2019 21:16:23 przez Dorian3d
[#3] Re: Mac PowerPC G3 (Nowa zabawka)
Oprócz czasem ciekawego wzornictwa Apple nie wzbudza u mnie żadnych pozytywnych emocji. Korzystałem z wielu od Quadr poprzez ppc po Intela i ten sprzęt mógłby dla mnie nie istnieć. Nie jestem jakimś platformowym fanatykiem i lubię różne komputery ale do Apple nie mogę się przekonać mimo, że trzymam jakieś Maki to bez sentymentu bym się ich pozbył. Cenię niektóre modele za wygląd, Cuba czy lusterko no i pierwszy Macintosh 128K z tą słodką krótką klawiaturą, ale to na zasadzie figurki - kurzołapki, ciekawie wygląda ale ostatnią rzeczą na jaką miałbym ochotę to odpalenie dziada, zero mięty.
[#4] Re: Mac PowerPC G3 (Nowa zabawka)

@cossack, post #3

A czy masz jakiś LC z Motorolką? :)
[#5] Re: Mac PowerPC G3 (Nowa zabawka)

@ZbyniuR, post #4

Stare czasy, mam to co dzieci mi nie pozwoliły wyrzucić(upłynnić) czyli np iMac 3G , coś tam na intelu, nic szczególnie ciekawego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem