[#24]
Re: Wings Remastered - nowa wersja demonstracyjna
Wreszcie znalazłem chwilę i uruchomiłem to demo "Wings Remastered" na swoim PowerBooku G4 1,67GHz z MorphOS 3.13. Noooo i muszę powiedzieć, że ta gra jest właściwie gotowa.

Działa idealnie zarówno na oknie jak i ekranie (sprawdzałem tylko 1440x960 24-bit). No i w ogóle jest to bardzo ładnie zrobiony "remaster". Klimat jest dokładnie ten sam co w oryginale, a gra się tysiąc razy fajniej, bo wszyskto działa idealnie płynnie. Włożono w ten remaster masę pracy i warto było.
Czasem (rzadko) mi coś odbija i coś ze świata amigowego wspieram/kupuję pomimo tego, że nie działa i żeby tylko wesprzeć czy docenić wysiłek twórcy. Ale przy "Wings Remastered" nie ma mowy o takiej wymuszonej motywacji. Pełną wersję gry z radością kupię, będę grał i na pewno mnie ona wciągnie. A przyznać muszę, że na palcach dwóch rąk jestem w stanie policzyć gry, które w ciągu ostatnich 30 lat mnie naprawdę na długo wciągnęły. A i tak większość z tych tytułów to gry dla maszyn 8-bitowych.
Daytona powinien dostać amigowy tytuł szlachecki za przeportowanie nam tej produkcji. Na prawdę świetna robota.
-------- po chwili --------
Chciałem zrobić pre-order "Wings Remastered" na retro ale każdy przycisk na http://retro.cinemaware.com/ prowadzi do szacownej strony "Not Found". Zapytałem ich na Twitterze czy możliwe jest zamówienie.
Ostatnia aktualizacja: 23.02.2020 18:50:39 przez MDW