Komentowana treść: Infinity Modules Player w wersji 1.0
[#31] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@neuron55, post #30

No to trzeba nabyć jakąś kartę WiFi na PCMCIA i sprawdzić.
[#32] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@nostrum666, post #31

yeah!

a tu cos od IMP Frienda Czornego:

[#33] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0
IMP to chyba najlepszy soft jaki powstał na Amidze od wielu, wielu lat! Genialny pomysł i wykonanie. Odpaliłem dzisiaj i jeszcze nie pozbierałem wszystkich zębów z podłogi. Brawo Juen! OK
[#34] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@MUFA-amigaone-pl, post #29

byloby dobrze wiedziec, ja stestowac nie moge - za biedny jestem . ale mialem paru pomocnikow z amiga os 4.1 i u kazdego testy przebiegly w 100% pomyslnie :) moge sie jedynie opierac na konkretnych zgloszeniach i nie moge tez zakladac, ze to od razu wina impa (przynajmniej juz przy tej naprawde mega stabilnej wersji)

pyknelo 100 rejestracji. sprawdzilem statystyki i 75% kont sie zalogowalo.

Quad pomysl dobry, ale nie chce narazie przechowywac danych (email, tel...), email jest w formularzu tylko w celu przeslania przeze mnie osobiscie klucza.

Przekonujcie ludzi dalej, im nas wiecej tym weselej i tym lepsza top lista modulow do sluchania :)

Ostatnia aktualizacja: 10.06.2020 10:13:10 przez juen
[#35] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@juen, post #34

byloby dobrze wiedziec, ja stestowac nie moge - za biedny jestem . ale mialem paru pomocnikow z amiga os 4.1 i u kazdego testy przebiegly w 100% pomyslnie :) moge sie jedynie opierac na konkretnych zgloszeniach i nie moge tez zakladac, ze to od razu wina impa (przynajmniej juz przy tej naprawde mega stabilnej wersji)

No dobra, odpaliłem dzisiaj na X1000 i objaw jak wczoraj na X5000, czyli program się uruchamia, ale muzyka nie gra, przyciski się wciskają, ale program nie reaguje. Myślę, może za pierwszym razem miałem szczęście, ale próbuję drugi trzeci raz, zawsze tak samo.

W końcu jednak znalazłem przyczynę, program nie działa, gdy się go po prostu uruchomi dwuklikiem na ikonie, gdy uruchamiam go z konsoli wszystko działa jak trzeba. Nie mogę sprawdzić teraz tego na X5000, bo mam tę Amigę w moim drugim mieszkaniu, gdzie będę dopiero jutro, ale pamiętam że wczoraj też próbowałem uruchamiać IMPa dwuklikiem na ikonie, więc to pewnie była przyczyna że i na X5000 nie działał.

Kontynuując testy, postanowiłem zmienić w informacjach ikony tryb uruchamiania z Shella na Workbench i ponownie zrobić dwuklik na ikonce. W takim przypadku otrzymałem początkowo efekt jaki zgłaszał Risc, czyli wyskoczył GrimReaper, jednak po skorzystaniu z opcji ignoruj błędy program ruszył i działa całkien normalnie (właśnie pisząc ten komentarz, słucham sobie muzyki nadawanej przez IMP),

Reasumując, na szybko oceniam że problemy na lini IMP - AmigaOS 4 mogą wynikać ze sposobu uruchamiania programu. A swoją drogą pamiętam z Retrokompa że Risc używa nakładki na WB czyli Magellana, być może uruchamianie playera z poziomu tego środowiska też ma jakieś znaczenie.
[#36] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@MUFA-amigaone-pl, post #35

Dziekuje za fachowy test i odnalezienie problemu. Program ma obsluge uruchomienia z ikony i na moim os3 to dziala, sprawdze pozniej na MOSie. Tak czy siak teraz wiem gdzie w kodzie ewentualnie moge sie jeszcze przyjrzec :) Ewentualnie jak uda mi sie cos poprawic to przygotuje exec'a i poprosze Ciebie o sprawdzenie :)
[#37] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@juen, post #36

Ja tam sobie zrobiłem skrypt uruchamiający IMPa w okienkach na WB. Zawsze można iknonę do tego dorobić,chociż ja akurat z CLI odpalam.
[#38] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@pisklak, post #37

Mam tak samo - skrypcik z parametrami typu wb czy np 480 lub 512 ok, racja
[#39] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@juen, post #32

Jeszcze jeden w innym klimacie.
[#40] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@czorny, post #39

Fajnie i z humorem :) Dzieki!
[#41] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@czorny, post #39

Tutaj, IMHO, lepiej pasowałaby ciemna strona mocy:). Imp od Imperatora.
[#42] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@Tomski, post #41

Tylko trza by wtedy obrazek podpisać po polsku a nie po angolsku, bo IMPerator to w obcym języku EMPeror, a IMPerium - EMPire.
[#43] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@recedent, post #42

Eemp? :) Recedent dawno Cię u nas nie było tak przy okazji.. wszyscy mile widziani :)
[#44] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@juen, post #43

Juen, moja A4000 dziękuje, za IMPa bo za jego przyczyną w końcu doczekała się usieciowieniaOK

Poszło na drugie, ty razem małe piFko, tak pod IMP 2.0 szeroki uśmiech
[#45] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@BULI, post #44

Dziekuje :) Ja takze usieciawiam kazda swoja ami :D jest na czym testowac :)
[#46] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@juen, post #43

wszyscy mile widziani :)

Nie że bym był miłośnikiem czatowania, ale postanowiłem się z ciekawości zarejestrować by obadać wszystkie zablokowane funkcje programu. Przy rejestracji wyskoczyło jakieś info że max w ciągu 12 godzin dostanę klucz. Wydaje mi się że uczyniłem to jakieś 40 godzin temu i cisza.
[#47] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@MUFA-amigaone-pl, post #46

email zostal wyslany w max pare godzin od rejestracji :)
[#48] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@juen, post #47

Czy to na mini maku pod MorphOS'em będzie działało?
[#49] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@gilban, post #48

Tak
[#50] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@Norbert, post #49

Juen - dzięki za s/n!
[#51] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@waldiamiga, post #50

Dzieki za rejestracje :D

==

Dzieki Saberman!

[#52] Re: Infinity Modules Player w wersji 1.0

@juen, post #51

No to obligatoryjnie, jako, że zanabyłem Plipbox IMP version to się zarejestrowałem OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem