Duże brawa należą się też Juenowi za dołożenie swojej części do procedurki uruchamiania i zabezpieczeń tego ficzera.
Tak , szczególnie podziękowania należą się dla Juena, ponieważ to on jest autorem pierwszej procedurki która poruszyła silnikiem w naszym joysticku w sposób zainicjowany przez użytkownika, wcześniej wszyscy z którymi rozmawiałem twierdzili się że "się nie da, bo ten port w Amidze jest tylko jednokierunkowy", taka była przynajmniej "miejska legenda"

Ja na szczęście zrobiłem działający prototypu KICK BACK-a zanim dowiedziałem się że "się nie da", a dopiero potem szukałem kogoś kto czytał ze zrozumieniem AMIGA Hardware Reference Manual, a nie tylko o nim słyszał, czy nawet sobie kupił żeby ładnie wyglądała na półce.
UNITHOF to, UNITHOR tamto, tylko co z tego skoro kupić go nie można.
Żeby można byłoby go kupić musi być o nim na tyle głośno żeby dotrzeć do odpowiedniej ilości chętnych, bez tego nie sprzedamy tylu sztuk żeby się zwróciły koszty chociażby samych form wtryskowych, nie wspominając o uruchomieniu produkcji, dla tego też prosimy o wpisywanie się na
newsletter na naszej stronie, żebyśmy wiedzieli czy to już ten moment na start KS ? a nim więcej będzie chętnych, tym niższa cena będzie finalnego produktu.
Patrząc na inne projekty dotyczące retro i tak zaczęliśmy informować na już bardzo zaawansowanym etapie. Oficjalna premiera projektu była na PixelHeave 8 października 2021 ( "prapremiera", pierwsze testy na "żywych organizmach" na AmiParty ) już z działającymi prototypami, od tego momentu zgodnie z sugestiami testujących wprowadziliśmy wiele zmian konstrukcyjnych i dodaliśmy nowe funkcje ( jak teraz KICK BACK i FLASH BACK ), a to nie jest jeszcze nasze ostatnie słowo
Osobiście nie interesują mnie żadne feedbacki i światełka. Joy ma dobrze leżeć w dłoni, mieć solidnie wyczuwalne kierunki (szczególnie na skos) oraz, co najważniejsze, dwa lub trzy niezależne fire, które będą działać na każdej A1200.
To już ma zagwarantować podstawowa wersja "BASIC", może poza trzecim niezależnym fajerem ( dwa już tak ).
"feedbacki" ( KICK BACK ) i "światełka" ( FLASH BACK ) to funkcjonalności dostępne tylko jako opcja do wyboru w wersji Assembler
jak ludziska zobacza w koncu cene za ten wibrator, to im sie odrazu odechce zakupow
jeśli nie Wybierzesz takiej opcji to za nią nie Zapłacisz, poza tym nie będzie to aż tak drogie.
P.P.P.S. Ale w tego Turricana to jakiś leszcz grał - żeby na smoczka z bombami i superkulką najeżdżać. Przecież smoczkowi wystarczy kilka porządnych strzałów w pysk, ewentualnie laserem go potraktować.
filmik był robiony na szybko (bez "dubli"), a główną jego ideą było pokazanie wykorzystania i obecności w joysticku drugiego niezależnego fajera, a nie kunsztu gracza
Może teraz większa grupa pań skusi się chętniej na retro granie
Szczególnie gdyby panie dowiedziały się jakie pierwotne przeznaczenie ma zastosowany w tym joysticku silnik
Podświetlany ledami joystick?
Mnie osobiście LEDy w joysticku do szczęścia nie są potrzebne, ale wielu podobają się, to dla czego mamy ograniczać dostęp do takiej opcji chętnym ?
To jest opcja do wyboru w wersji
Assembler i będzie miała możliwość wyłączenia ( a także ustawienia sposobu reakcji i intensywności świecenia ) w razie potrzeby.
Podstawowa wersja BASIC nie będzie miała na pewno LED-ów i nie będą one miały wpływu na końcową cenę BASIC-a, to nie jest kosmiczna technologia której wdrożenie pochłonęło duże koszty
Lepiej niech sobie rozjaśnią umysł.
Możesz rozwinąć myśl ?
Ostatnia aktualizacja: 17.01.2022 00:51:18 przez UJP