@mccnex, post #2
 Ale nie po to się używa VIMa żeby się ograniczać do takich podstaw. Fanatyvy VIMa potrafią nim robić cuda i nigdy bym się nie odważył napisać nic złego o VIMie, bo wiem, że nic o nim nie wiem.
 Ale nie po to się używa VIMa żeby się ograniczać do takich podstaw. Fanatyvy VIMa potrafią nim robić cuda i nigdy bym się nie odważył napisać nic złego o VIMie, bo wiem, że nic o nim nie wiem.  Używam go czasem w wersji dla MorphOS razem z Gitem albo gdy edytuję jakieś JSONy. Ale zwykle commitując do Gita jednak piszę komentarz z CLI. No i odkąd jest FlowStudio z MorphOS SDK to nie widzę potrzeby używania żadnego innego edytora do programowania. Niczego lepszego na platformach amigowych nie doświadczyłem. Chyba nawet łyka skórki z tego (uwielbianego przez Windziarzy) Notepad++. Ja akurat nie używam tych skórek, bo lubię czysty styl MUI5.
 Używam go czasem w wersji dla MorphOS razem z Gitem albo gdy edytuję jakieś JSONy. Ale zwykle commitując do Gita jednak piszę komentarz z CLI. No i odkąd jest FlowStudio z MorphOS SDK to nie widzę potrzeby używania żadnego innego edytora do programowania. Niczego lepszego na platformach amigowych nie doświadczyłem. Chyba nawet łyka skórki z tego (uwielbianego przez Windziarzy) Notepad++. Ja akurat nie używam tych skórek, bo lubię czysty styl MUI5. Nie żeby to był jakiś problem, bo i tak zawsze połowę RAMu mam wolną. Ale prosta z pozoru operacja potrafi wciągnąć więcej RAMu niż w sumie mają wszystkie retro-komputery na dużej retro-imprezie.
 Nie żeby to był jakiś problem, bo i tak zawsze połowę RAMu mam wolną. Ale prosta z pozoru operacja potrafi wciągnąć więcej RAMu niż w sumie mają wszystkie retro-komputery na dużej retro-imprezie. 
@_DiskDoctor_, post #5
 Znalazłem screen z jakiejś wcześniejszej wersji:
 Znalazłem screen z jakiejś wcześniejszej wersji:
@MDW, post #4
nigdy bym się nie odważył napisać nic złego o VIMie
@michal_zukowski, post #14
@R-Tea, post #16
@michal_zukowski, post #14
Vim nie jest do uzywania na swoim komputerze, tylko do programowania na jakims zdalnym.Też tak myślałem przy mojej pierwszej pracy w terminalu na maszynie zdalnej. Na szczęście okazało się, że można odpalić nano. Więcej vimowej abominacji tykać w życiu nie musiałem.

@olahughson, post #10
Ja nigdy bym sie nie odważyła napisać o nim nic dobrego. Otóż nie jestem masochistką. Edycja tekstu nie jest czymś, co nowego uzytkownika powinno zmuszac do uczenia się jakichś dziwacznych skrótów klawiszowych wyjętych rodem z klingońskiej pierwszej czytanki.

@michal_zukowski, post #25
@Krashan, post #26
w niektórych top 10 już go w ogóle nie ma
@miau, post #28
@Krashan, post #26
Dokładnie tak. Miejsce będzie coraz niższe, w niektórych top 10 już go w ogóle nie ma.