@Hexmage960,
post #19
Otrzymałem dwa pierwsze drukowane numery od kolegi MarXa i jestem bardzo zadowolony. Kolega MarX napisał, że dystrybuuje teraz tylko na zlotach.
Dostałeś tylko dlatego, że bardzo prosiłeś i akurat wybierałem się na pocztę

. Dystrybucja papierowego wydania odbywała się zawsze na zlotach. I żeby była pełna jasność, papierowe wydanie jest innym bytem niż wersja cyfrowa. To nie jest tak, że ktoś wpłaci 20 zł na SirLEO i przyjdzie do mnie po pismo (no chyba, że wpłacił 50 zł lub więcej

). Drukuję na własny koszt i jest to moja osobista cegiełka dla SirLEO. Dlatego wydanie papierowe "kosztuje" minimum 30 zł.
Hej, a dlaczego nie ma papierowego wydania dla zwykłych wspierających?
Bo jest to prosta droga do katastrofy (pamiętasz aferę z AZ ?). Po pierwsze to są koszty i to nie małe. Papier jest bardzo drogi, poza tym ja nie mam "znajomej" drukarni. Drukuje i tak ze sporą zniżką w porównaniu do ceny rynkowej (szef drukarni rozumie jaki jest profil i cel pisma). Ale przypuśćmy, że wtopiłem trochę pieniędzy w wydruk. Co teraz? Mam godzinami wkładać magazyny do kopert, adresować i wysyłać ? A co jeśli jakaś przesyłka się zagubi? Co jeśli mi się coś stanie (podupadnę na zdrowiu, albo coś)? Wtedy będzie wielka afera, że oto kolejny amigowy oszukaniec itd. Brrr... naprawdę nie mam chęci wchodzić na tak grząski grunt. Tak więc jeśli masz ochotę poczytać AF na papierze to zapraszam na najbliższe AmiParty. Jeśli nie możesz przyjechać, to porozmawiaj z kimś znajomym który się na imprezie pojawi i będzie mógł dla Ciebie wziąć pismo. Naprawdę, wolę całą parę władować w artykuły i pismo, a nie w bujanie się z wysyłkami i topienie pieniędzy w makulaturę.
Ostatnia aktualizacja: 02.05.2023 18:24:44 przez MarX
Ostatnia aktualizacja: 02.05.2023 18:25:06 przez MarX