[#1]
Re: Git Desktop - graficzny interfejs dla Gita
Bardzo przydatny program. Właściwie jest wręcz obowiązkowy dla każdego kto używa Gita pod MorphOS. Nawet jeżeli ktoś lubi commitować, robić branche, mergować z CLI to nie uwierzę, że nie będzie używał GitDesktop do przeglądania historii, analizowania zmian, stashy, decydowania co dodać do „staging area”. Te operacje bywają uciążliwe z CLI i takie narzędzie jak GitDesktop znacznie je uprzyjemnia.
GUI jest całkiem zgrabnie przemyślany. Nawet kiedyś się zastanawiałem czy coś bym poprzestawiał, inaczej zorganizował, zasugerował jakąś zmianę i… do niczego lepszego nie doszedłem. Jest w porządku.
Ja generalnie mam problem z zaufaniem nakładkom na Gita. Ale przyznaję, że po używaniu tych kilku wersji GitDesktop nabrałem do niego zaufania. Zwłaszcza teraz gdy widzę w polu na dole okna jakie komendy Gita są wywoływane.
Rafael - już to kiedyś pisałem ale teraz powtórzę publicznie. Miałeś bardzo fajny pomysł żeby coś takiego stworzyć. Już w obecnej wersji GitDesktop jest bardzo pomocny, a zdaje się, że to nie jest Twoje ostatnie słowo.

Mam nadzieję, że się tym szybko nie znudzisz. No i przyczynisz się do popularyzacji Gita w MOSowym świecie. Warto, bo działa całkiem zgrabnie.