Komentowana treść: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)
[#1] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)
Autorska biblioteka wspiera najnowsze porty gier dla AmigaOS4.
HunoPPC osobiście zaprezentuje je na AmigaOne X5000 i karcie graficznej RadeonRX580 na imprezie Amiga38.

-----------
Yes i work on Doom3 Quake4 and Prey games.
I présent this at Amiga38

HunoPPC
-----------

Prey:

Quake4:

Doom3:

Ostatnia aktualizacja: 01.10.2023 12:43:01 przez Amig_OS
[#2] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)

@Amig_OS, post #1

To ja na piszę coś co pewnie rozbawi kilka osób. Do momentu przeczytania komentarza Amiga_OS nie wiedziałem, że powstało coś takiego jak Quake 4. szeroki uśmiech Faktycznie zupełnie się nie orientuję w grach powstałych po 2000 roku...
2
[#3] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)

@MDW, post #2

Też się zdziwiłem, że jest Q4, tego Preya kiedyś kupiłem, przeleżał w szafie z 10 lat i postanowiłem na urlopie uruchomić starego pieca, na którego Microsoft się wypiął i interneta razem z nim. ( a .uj im w d..ę ). Pograłem kilka godzin i nie wiem do dzisiaj co w tej grze było fajnego. Dno zupełne. Dobrze, że miałem piwo na pocieszenie.
[#4] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)

@koczis, post #3

Ja do wczoraj nie wiedziałem o istnieniu „Prey”. Ale akurat 2 dni temu Archon zrobił o tym film. Gra wygląda na colkiem zgrabną. Chociaż ja pewnie nie potrafiłbym grać. Tak jak w każdą dużą grę z XXI wieku.

Ostatnia aktualizacja: 01.10.2023 19:22:09 przez MDW
[#5] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)

@MDW, post #4

Film przypomniał mi co mnie odrzuciło od tej gry. W "Boulder Dash" było więcej akcji i misje były bardziej logiczne.
[#6] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)

@koczis, post #5

Oj… nielogiczne misje to nie brzmi dobrze.
[#7] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)

@MDW, post #6

Jedna z lepszych gier tamtych czasów, a tu przyłazi koczis i opowiada banialuki, że to dno zupełne. Nic tylko brechtać
[#8] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)

@Amig_OS, post #1

HunoPPC osobiście zaprezentuje je na AmigaOne X5000 i karcie graficznej RadeonRX580 na imprezie Amiga38.

Gier na Amiga 38 Germany będzie zapewne więcej, bo oprócz Huna, także Hyperion powinien co nieco zaprezentować.
3
[#9] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)

@MUFA-amigaone-pl, post #8

Gier na Amiga 38 Germany będzie zapewne więcej, bo oprócz Huna, także Hyperion powinien co nieco zaprezentować.

Nie wiedziałem, że Hyperion nadal portuje gry dla AmigaOS4/PPC.
[#10] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)

@MDW, post #9

Może wcale nie chodzi o AmigaOS4/PPC tylko o klasyka? pomysł
3
[#11] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)

@recedent, post #10

Nawet mi to nie przyszło do głowy. NIe wyobrażam sobie Friedenów rzeźbiących w assemblerze jakieś hity z wykorzystaniem Blittera.
[#12] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)

@MDW, post #11

Sterowniki 3D do Radeonów na klasyka.
1
[#13] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)

@MDW, post #9

MagicSN portuje na os4
1
[#14] Re: libEGL wrapper 0.7.21 (beta)
Tymczasem dla AmigaOS 4 mamy już środowisko Vulcan oferujące niższy narzut sterownika (ang. overhead), większą kontrolę nad kartą graficzną oraz niższe obciążenie procesora graficznego przy tych samych zadaniach jak jego poprzednik – OpenGL. Dla przypomnienia w oparciu o Vulcan działają takie tytuły jak Baldurs Gate 3, Doom 2016, Red Dead Redemption 2 i wiele innych.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem