Również i ja dokonałem wpłaty na zrzutkę dla Pana Krzysztofa "SirLEO" Żeglenia i otrzymałem egzemplarz czasopisma Amiga Friendship #4.
Widzę, że zawartość pisma zapowiada się bardzo ciekawie. W wywiadzie pierwsze co rzuciło mi się w oczy to uśmiechnięty Pan Krzysztof na zamieszczonej fotografii.
Historie takich osób, które przeżywają nieuzasadnione cierpienie, zachowując przy tym pogodę ducha, mogą podnieść na duchu każdego.
Sam też walczę - niestety jeszcze - z własnymi problemami zdrowotnymi. Widzę już światełko w tunelu, bowiem poprawa jest, leki dobrane. No i praca magisterska toczy się pozytywnie.
Również nie mam nałogów, tak jak Pan Krzysztof.
Poza tym w numerze widzę grę "Skarb Templariuszy". Bardzo lubię polskie gry na Amigę, zazwyczaj gry przygodowe, ale też planszowe i platformowe. W zasadzie lubię przede wszystkim czytać ich recenzje i opisy, ponieważ w "Skarb Templariuszy", czy też przykładowo w "Magiczną Księgę" nie miałem okazji zagrać.
Co do gry "Sensible World of Soccer" to uznaję ją za wzór grywalnej gry. Uważam, że to właśnie na grach od Sensible Software warto się wzorować. Zaliczanie tej samej misji w "Cannon Fodder" po 20 próbach, czy też rozgrywanie kariery menadżera drużyny piłkarskiej w "Sensible World of Soccer", gdzie toczymy różne puchary i ligi po prostu nigdy się nie nudzi.
Nawet "Sensible Golf" sprawiło że arcynudna według mnie gra w Golfa stała się tak ciekawa.
Tak więc będzie co poczytać. Jestem zainteresowany tez wersją papierową. Ale proszę wybaczyć jeśli nie będę mógł jej odebrać na zlocie - zapłacę za wysyłkę pocztą.