@Dorian3d, post #10
@Hexmage960, post #11
Może będzie to "remaster" czegoś wcześniejszego. Nie wykluczam Magazynu
@MDW, post #12
@Krashan, post #13
Jak nic, "Untangle 2" trzeba szykować.
@Krashan, post #13
@Don_Adan, post #16
To byloby jedno z paru(nastu) dem Amigowych, ktore byly w jakis sposob zabezpieczone.
@MDW, post #18
@Hexmage960, post #17
Ja robię w taki sposób, że traktuję ekran systemowy jako alokowalną pamięć graficzną. Alokuję własną warstwę na tym ekranie, a następnie rysuję w dowolny sposób. Pod spodem może być nawet WritePixelLine8(), ale najlepiej nanosić Blitterem.Untangle bardzo mało wymaga od systemu graficznego. Dlatego mogłem sobie pozwolić na wykorzystanie wyłącznie systemowego API. Dzięki temu gra bez modyfikacji działa na kartach graficznych (zarówno pod Picasso96 jak i CyberGraphics), oraz pod MorphOS-em i chyba również AmigaOS 4.
@Krashan, post #22
Tak się składa, że organizatorzy AmiGameJam do każdej edycji dodają jakieś udziwnienia i właściwie jeżeli ktoś stworzył nową grę i - niestety - wcześniej wrzucił ją na GitHuba, to nie ma szans na udział w tym konkursie.
Możliwe że inni uczestnicy mają więcej czasu i mogą np. w 6 miesięcy stworzyć coś dobrego. Moje programy powstają bardzo powoli i to się nie zmieni, dlatego wolę ich nie kisić w oczekiwaniu na jakiś tam konkurs, tylko po osiągnięciu grywalności, publikować.
@mailman, post #26