Komentarze do artykułu: UBEK

[#1] Re: UBEK
To mogła być bardzo dobra gra. Niestety koszmarna grafika (nawet w Hires jest pikseloza) i wysoki poziom trudności (bardzo łatwo zginąć, mało amunicji) skutecznie zniechęcają do grania.
3
[#2] Re: UBEK

@PopoCop, post #1

Jedyna gra (FPP) której nie skończyłem na Amidze - nie dałem rady (trudność przejścia do drugiego poziomu była strasznie męcząca). Grafika do przełknięcia aczkolwiek orientację można było stracić (a po wypiciu buteleczki to już spory).
1
[#3] Re: UBEK

@PopoCop, post #1

Zgadzam się. Jeden z lepszych amigowych "Doomów". Poziom trudności nie dla każdego jest wadą, ale można by wprowadzić jego stopniowanie. Tryby wyświetlania miały odpowiadać realistycznym konfiguracjom Amig, obecnych wówczas w domach...

Kilka pozycji zasługuje na wersję "deluxe" (wzorem Glooma): AB3D 1, Ubek i Fears. Ta ostatnia gra jest, bardzo niesprawiedliwie, niedoceniona.

Jak jest ze źródłami Ubeka? Może by się dało?
[#4] Re: UBEK

@Daclaw, post #3

Jak jest ze źródłami Ubeka? Może by się dało?

6 miesięcy temu autor Ubeka został przepytany przez ekipę "Amiga bez ściemy":
https://youtu.be/ZnFRZ9OUBnY?si=QJcTD0m8tzN8gaWl&t=2206
Jakieś aktywności związane z "Ubekiem" nie są wykluczone.

Ostatnia aktualizacja: 17.06.2024 15:21:07 przez MDW
[#5] Re: UBEK

@MDW, post #4

Był news w tej kwestii nie tak dawno:
https://www.ppa.pl/aktualnosci/nadchodzi-remake-gry-ubek.html
1
[#6] Re: UBEK

@Jacques, post #5

No tak, faktycznie było. OK Pozostaje tylko czekać i trzymać kciuki za pozytywne zakończenie przedsięwzięcia. Wszyscy wiemy, że koniec jest najtrudniejszy...
[#7] Re: UBEK

@MDW, post #6

Autor wczoraj mi powiedział że gra się ukaże, jednak woli nie podawać dat.
1
[#8] Re: UBEK

@_DiskDoctor_, post #7

I bardzo dobrze. Podawanie dat w przypadku hobbystycznych projektów nie ma sens.
Dobra wiadomość. Dzięki. OK

Ostatnia aktualizacja: 23.06.2024 12:50:36 przez MDW
[#9] Re: UBEK

@_DiskDoctor_, post #7

Potwierdzam doniesienia DiskDoctora ok, racja
Szymon zamierza dotrzymać obietnicy, będzie lepsza grafika w UBEKU (piksel 1x1?) OK
3
[#10] Re: UBEK

@BULI, post #9

Fajnie jakby mimo wszystko dało się to zapuścić na AGA, a nie tylko RTG.
[#11] Re: UBEK

@Jacques, post #10

Z rozmowy z Szymonem Ulatowskim zrozumiałem, że poprawiony UBEK ma działać na CHIPSECIE ok, racja
2
[#12] Re: UBEK

@Jacques, post #10

-dubel-

Ostatnia aktualizacja: 02.07.2024 20:42:57 przez BULI
1
[#13] Re: UBEK

@BULI, post #11

No to wspaniała zmiana, dzięki za informację OK

Ostatnia aktualizacja: 03.07.2024 13:04:58 przez Jacques
2
[#14] Re: UBEK

@PopoCop, post #1

Na grafikę nie zwracałem uwagi, ale w podłogę wbiły mnie niektóre pomysły. Bardzo pzyjemnie mi się grało, wspaniałą wiadomością są informacje o remake.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem