• Ankieta

Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions

• Pinball Dreams
    36 głosów 36
  • Pinball Fantasies
    27 głosów 27
  • Pinball Ilussions
    20 głosów 20

Ankieta skończyła się 11.08.2024

[#1] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions
Fantasies. Grałem najwięcej (oprócz Slam tilta).
1
[#2] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions
.
[#3] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions
Wybrałem Pinball Fantasies, bo sentymentalnie to jest pierwszy w jakiego grałem na A1200, wersja demo z dyskietki PD zakupionej w sklepie w Chorzowie :)
[#4] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions
Dreams. Ze względu na niesamowitą muzykę na starcie. Do tego genialny stół Nightmare i Steel Wheel. Później dopiero Slam Tilt zdetronował dla mnie Dreamsa.
4
[#5] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions

@kwaku85, post #4

*detronacja, czyli detronizacja za pomocą detonacji.]

a ja oczywiście wolę Dreams i przerażają mnie aktualne wyniki. Bo dowodzą one, że 78,5% głosujących nie grało w Pinball Dreams.

Ostatnia aktualizacja: 23.07.2024 18:53:56 przez snajper
[#6] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions
Dreams. Uwielbiam wszystkie stoły. Ignition też.
[#7] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions

@kwaku85, post #4

Pinballowiec ze mnie żaden ale też najbardziej podoba mi się Dreams. I właśnie aż do momentu wyjścia Slam Tilt to Dreams królował. Pozostałe na pewno są bardzo dobre ale oprawa w niektórych stołach była taka bardziej dziecinna.
Dla mnie kolejność tych trzech jest: Dreams, Illusion, malutka przerwa, Fantasies.

Jak zwykle inaczej niż społeczeństwo... szeroki uśmiech
[#8] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions
Zalogowałem się tylko po to żeby zagłosować na Dreams. Wiele godzin życia poszło na tą gierę :>
1
[#9] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions

@MDW, post #7

no i już wysunął się na prowadzenie. OK OK OK Dobra robota.
z tej okazji nutka z Immortala 3. Zakochałem się w niej pod koniec 2006 i jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości, że Pinball Dreams rządzi, to po odsłuchaniu przestanie mieć. ok, racja

1
[#10] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions

@snajper, post #9

A to fakt, muzyki z Pinball Dreams się słuchało, a z innych jakoś nie. Chociaż oczywiście też jest świetna. Ale jednak ta z Dreams dla mnie jest "świetniejsza".
1
[#11] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions

@MDW, post #10

Głupoty opowiadasz.

Ja słucham wyłącznie z Pinballi Fantasies.
2
[#12] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions
Wszystkie te gry były tak do siebie podobne, że tylko Slim Tilt był inny i najlepszy.
[#13] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions

@koczis, post #12

Pinball Fantasies to jedna z pierwszych gier na Amigę, w które grałem i jest moim ulubionym Pinballem. Ulubione stoły to Speed Devils i Partyland.

Pinball Dreams jest na drugim miejscu i tutaj lubię stół Beatbox.

Przy czym muzykę Olofa Gustafssona pokochałem za sprawą gry Benefactor.

To prawda, że Slam Tilt jest najbardziej zaawansowany, ale jest dość trudny i grałem niewiele.

Ostatnia aktualizacja: 27.07.2024 13:51:49 przez Hexmage960
1
[#14] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions
Widze ze klan Dreamsowy wyciagnal te czesc na prowadzenie. Ja oddaje Dreams ze to byl pierwszy przelomowy i naprawdę grywalny pinball. Fantasies to wiecej tego samego i po prostu bardziej dopracowany. Za to Ilusisons to juz gra o klase wyzej, nowej generacji rzeklbym nawet. Fakt ze do Slam Tilta mu brakuje ale zagrywalem sie w Ilussions najwiecej z powyzszej trojki i to jego uwazam za najlepszego badz co badz. Pozostaje jedynie zalowac ze w Amigowej wersji nie ma stolu Viings, to by w mojej opinii przypieczetowalo juz definitywnie przewage tego Pinballa.
2
[#15] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions

@Axi0maT, post #14

Podpisuję się pod tym
1
[#16] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions
Slam Tilt!
[#17] Re: Ulubiony amigowy pinball ze stajni Digital Ilussions

@Czarek, post #16

Z alternatywnych pinballi chyba tylko
Ultimate Pinball Quest jest warty uwagi

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem