Komentowana treść: Iris 1.33
[#1] Re: Iris 1.33
Ja akurat niedawno zacząłem używać konta gmail.com jako głównego, zostawiając amiga.pl jako dodatkowe. szeroki uśmiech
Ale wygląda na to, że w niedalekiej przyszłości będę się powoli wycofywał z tego pomysłu, bo zamierzam mieć coraz mniej wspólnego z Google. Poza YouTubem właściwie mogę zrezygnować ze wszystkiego, bo nie używam urządzeń z Androidem, Linuxem czy Windowsem. Iris nie jest jedynym powodem, ale faktycznie przelał czarę goryczy.

Dobry wujek Google dawno przestał być dobrym wujkiem na jakiego się kreował przez lata od powstania. Skończył się długi etap inwestowania, uzależniania od siebie użytkowników, dawania za darmo, robienia dobrego marketingu, promowania się jako propagator opensource i nastał czas odbierania tego co zainwestowali. Zrobiła się z tego irytująca korporacja działająca całkowicie wbrew zasadom, które początkowo niby były ich fundamentami. I myślę, że to wszystko było ich długoletnim planem. Kwartał bez zamknięcia przez Google jakiejś usługi na której nie da się tłuc kasy, miesiącem straconym. szeroki uśmiech Budowanie czegokolwiek w oparciu o usługi Google jest jak budowanie domu na bagnie. Na szczęście moje uzależnienie od produktów Google jest znikome.

Ostatnia aktualizacja: 19.08.2024 10:13:32 przez MDW
5
[#2] Re: Iris 1.33

@MDW, post #1

A gdzie można założyć konto "amiga.pl" ????

Google jest jak dealer uzależniaczy i teraz będą rwali kasę gdzie się tylko da.

Ja te konta zakładałem tylko dla urządzeń z Androidem, a z samej poczty nie korzystam.

Ostatnia aktualizacja: 19.08.2024 15:51:20 przez lukjan
[#3] Re: Iris 1.33

@lukjan, post #2

Właścicielem amiga.pl jest neo.pl więc pewnie tam. To są ludzie z dawnego WFMH, którzy wieki temu prowadzili amiga.com.pl, stworzyli Golema, WFMH LocalePL. Ja to konto kupowałem chyba 23 lata temu (najpierw opłaciłem na rok, a później dożywotnio). Niestety kilka miesięcy temu coś zmienili i ich IMAP nie działa z Iris (z Mail dla macOS/iOS/iPadOS działa). Wcześniej bardzo długo działało w Iris. No i nie bardzo wiadomo co jest nie tak.

Ostatnia aktualizacja: 20.08.2024 10:06:54 przez MDW
[#4] Re: Iris 1.33

@MDW, post #3

Ja też w tym czasie miałem o u nich takie konto z roczną opłatą, ale z czasem zrezygnowałem a ich oferta już dawno temu nie jest dostępna
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem