[#7]
Re: Instalacja AmigaOS 3.2 na karcie SD
@_DiskDoctor_,
post #3
Mam pytanko, bo niedawno dopiero zainstalowałem sobie wreszcie OS3.2 na osobnej partycji (a w zasadzie to dysku) i mam dwa "zdziwienia".
1. Zdziwienie pierwsze polega tym, że świeża instalacja OS3.2 "olała" kość z KS 3.2 która siedzi w komputerze (co jest o tyle zrozumiałe, że mam Warp1260, który miał wymuszony start z obrazu KS 3.1.4).
Ku mojemu (pozytywnemu) zaskoczeniu OS 3.2 przy pierwszym uruchomieniu polecił mi w takiej sytuacji wystartować komputer z dyskietki (Modules 1200 ?) i uruchomić w ten sposób system. I myślałem, że to tak będę musiał robić za każdym razem (do czasu wyłączenia komputera), dopóki nie zaprogramuję slotu w Warpie obrazem KS 3.2, a tu wychodzi na to, że to już tak na stałe zostało, co więcej wcześniejsza instalacja (3.1.4 na innym dysku) też zaczęła korzystać z KS 3.2, który już nie wiem skąd jest pobierany (z kości na płycie jednak ?)
W BootOptions widzę zafajkowaną opcję "Update ROM Modules" - czy to ma coś z tym właśnie wspólnego ?
2. Zdziwienie drugie, to jakim cudem ikony które znajdywały się na pulpicie doczasowej instalacji znalazły się również w nowej ? Mowa o programach, które sobie wyciągałem na pulpit.
Dotychczasowa instalacja to OS 3.1.4 na karcie SD wsadzonej do Warpa, a nowa instalacja to OS 3.2 zainstalowany na karcie CF.
Instalacja OS 3.2 była prowadzona poprzez start komputera z dyskietki instalacyjnej, jako nowa (nie żadna aktualizacja) a jednak mi "przepisało" ustawienia ikon z poprzedniej do nowej, które przynajmniej w teorii nie mają ze sobą nic wspólnego.
Ostatnia aktualizacja: 30.12.2025 19:07:29 przez lukjan