Komentowana treść: Amiga ROM Kernel Reference Manual: AmigaDOS
[#1] Re: Amiga ROM Kernel Reference Manual: AmigaDOS
I oczywiście tylko jako martwe drzewa. Dokumentację dla programistów.

Niech ...
2
[#2] Re: Amiga ROM Kernel Reference Manual: AmigaDOS

@hrw, post #1

użyję google za Ciebie: https://github.com/thorfdbg/rkrm-dos/blob/main/dos.pdf
3
[#3] Re: Amiga ROM Kernel Reference Manual: AmigaDOS
Zamówione, przesyłka do Polski 7€
1
[#4] Re: Amiga ROM Kernel Reference Manual: AmigaDOS

@hrw, post #1

Mam tak samo. Weź tu później człowieku coś szukaj w takiej książce. Kopiować coś też trzeba przez OCR w smartfonie. O notatkach czy dopiskach na stronach już nawet nie warto wspominać.
Chyba się komuś pomyliły dokumentacje z książkami czytanymi do poduszki albo dekoracjami na półkę.
No ale cóż… to jest retro-świat. Tu się kolekcjonuje, a nie używa.
4
[#5] Re: Amiga ROM Kernel Reference Manual: AmigaDOS

@michal_zukowski, post #2

Ooo, faktycznie jest. I to dosłownie ta z 2024.
Mi nie przyszłoby nawet do głowy jej szukać.
Dzięki. OK
[#6] Re: Amiga ROM Kernel Reference Manual: AmigaDOS

@MDW, post #4

Ale rzookol dał linka do pdf tej książki za darmo. Legalnie.
Właśnie sobie ściągnąłem całość. :)
PS. widzę, że też już masz :)

Ostatnia aktualizacja: 27.10.2024 20:07:46 przez wali7
1
[#7] Re: Amiga ROM Kernel Reference Manual: AmigaDOS

@MDW, post #4

No ale cóż… to jest retro-świat. Tu się kolekcjonuje, a nie używa.

I tak i nie.
Oczywiście wersje elektroniczne mają swoje zalety, ale ja nie umiałbym zrezygnować z papieru. Juz pomijając literaturę inna niż informatyczną, to czytam zarówno ebooki jak i drukowane pozycje, i nie wiem jak, ale po przeczytaniu papieru nawet po latach pamiętam że kwestia taka czy inna była poruszania w tej konkretnej książce. I odnalezienie czegoś zajmuje dosłownie moment. Wersje elektroniczne mi tak w pamięci się nie utrwalają - owszem, wiem że gdzieś, coś widziałem, ale gdzie - nie mam pojęcia.
A Amiga w kwestiach informatycznych ma tą zaletę, że się bardzo pomału deaktualizuje. O ile jakiś czas temu zrobiłem porządek z koszmarnie niedzisiejszą pecetową częścią biblioteczki ze złotych lat Helionu, to pozycje amigowe są nadal w dużej mierze aktualne i przydatne :)
6
[#8] Re: Amiga ROM Kernel Reference Manual: AmigaDOS
a kiedy jakies wydanie o "Hardware" ?
[#9] Re: Amiga ROM Kernel Reference Manual: AmigaDOS

@selur, post #8

A kiedy jakies wydanie o "Hardware"?

Książka wyszła, bo jest nowa wersja systemu. Jest jakaś nowa wersja chipsetu, żeby nową książkę pisać?... Chyba, że o jakiś inny "hardware" chodzi...
6
[#10] Re: Amiga ROM Kernel Reference Manual: AmigaDOS
Dziś otrzymałem zamówiony egzemplarz. Jakość bez zarzutu. Co ciekawe książka, mimo, że wydana przez niemiecką firmę, jest drukowana w Polsce.
4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem