Komentowana treść: Wieści z AmiWest 2024
[#1] Re: Wieści z AmiWest 2024
> nowy zestaw tapet autorstwa Martina Merza.

Jest dobrze. Do przodu. Tak trzymać!
1
[#2] Re: Wieści z AmiWest 2024
"większą liczbę urządzeń"
2
[#3] Re: Wieści z AmiWest 2024
Na libreOffice czekam od dawna. Kurde, ale taki port Chromium dla PPC to by było coś jeszcze większego kalibru.
[#4] Re: Wieści z AmiWest 2024

@Commodore128D, post #3

Przeciez takim portem był Wayfarer do momentu, aż webkit przestał być portowalny.
6
[#5] Re: Wieści z AmiWest 2024
Aktualizacja systemu będzie oczywiście dużo większa niż to co oznajmiono. Ja w dokumencie PDF do starszej (uboższej niż tę którą mam teraz) wersji beta uaktualnienia naliczyłem ponad 100 zaktualizowanych lub dodanych elementów. Teraz jest tego więcej a zapewne w wersji finalnej, która ostatecznie trafi do ludzi, nowości będzie jeszcze więcej.
6
[#6] Re: Wieści z AmiWest 2024

@michal_zukowski, post #4

Rozumiem.
Nigdy nie miałem Morphosa (chociaż o tym myślę czasem) jednak z tego co widziałem Wayfarer, znacznie się różnił od Chromium, z którego korzystam na RaspberryPi. Nawet się zastanawiam czy nie można by zrobić karty rozszerzenia opartej na RaspberryPi, która odpowiadałaby tylko za przeglądarkę, która w sytemie działałaby w króliczej norze.
[#7] Re: Wieści z AmiWest 2024

@Commodore128D, post #6

Doprecyzuję: karta np na PCIe z RadpberryPi i jakimś linuxem np RaspberyPi OS. Trochę jak PiStorm. 😆
1
[#8] Re: Wieści z AmiWest 2024

@Commodore128D, post #7

Można odpalać Firefoksa z Linuksa pod AmigaOS4 z poziomu AmiCygnixa. Nie potrzeba do tego karty PCIE wystarczy połączenie po IP.
3
[#9] Re: Wieści z AmiWest 2024

@MUFA-amigaone-pl, post #5

Ciekawe czy użytkownicy X5000 40 dostaną nowszą wersję systemu plików NGFS plus nowy U Boot.
[#10] Re: Wieści z AmiWest 2024

@neuron55, post #9

Skoro użytkownicy A1222+ już mają nowszą wersję NGFS, to i reszta to dostanie. No a na firmware to niestety łapę trzyma A-EON, nie Hyperion. Kiedy wyda, trudno powiedzieć...
6
[#11] Re: Wieści z AmiWest 2024

@MUFA-amigaone-pl, post #8

Można odpalać Firefoksa z Linuksa pod AmigaOS4 z poziomu AmiCygnixa

Słyszę Mufa, że w ostatnim odcinku AbŚ jednak podchwyciłeś mój pomysł i masz zamiar jednak wykorzystać Raspbberry, jako sprzęt do odpalania zewnętrznej przeglądarki. Fajnie...
1
[#12] Re: Wieści z AmiWest 2024

@Commodore128D, post #11

Zamiar, to może za dużo powiedziane. Powiedzmy że coraz poważniej taką opcję zaczynam brać pod uwagę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem