Komentowana treść: TuneFinder 1.0
[#1] Re: TuneFinder 1.0
Fajnie ze oprócz gier powstaje również trochę więcej pragramow użytkowych OK
5
[#2] Re: TuneFinder 1.0

@vojo, post #1

Też tak uważam. Amiga to nie konsola do gier, a komputer. Dlatego fajnie, że są ludzie, którzy piszą na nią również normalne programy .
Sprawdzałem i działa z AmigaAMP.
Uwaga dla autora jeśli to czyta: Gdy chcę zrobić np. pełną listę stacji PL to lista zatrzymuje się na 100 pozycjach. Wydaje mi się, że bez tego nie da się zrobić takiej pełnej listy stacji PL do wyeksportowania do AmigaAMP. Czy można usunąć to ograniczenie 100 stacji?
4
[#3] Re: TuneFinder 1.0
Sam program działa. Ale pod amiga amp radia słuchać się nie da. Co bym nie puścił to radio gra 5-6 sekund opróżnia buffor i znowu 5-6 sekund ładuje. Po kilku razach wyskakuje data transfer stalled... No i juz nic nie gra. Amiga 4k 060 radoshow oraz x-surf100
[#4] Re: TuneFinder 1.0

@Wankowicz, post #3

Ja sprawdzałem na Pistormie (ale w trybie emulacji jedynie procesora). Może 060 jednak się średnio wyrabia?
[#5] Re: TuneFinder 1.0

@prz, post #4

IdleCPU pokazuje zajętość procka na poziomie 30% Mam 060 100mhz
[#6] Re: TuneFinder 1.0

@prz, post #2

Jasne, usunę to w kolejnej wersji i dodam opcję konfiguracji limitu. Zrobiłem to z prostego powodu – jeśli pole „name” pozostanie puste i wyślesz zapytanie, otrzymasz setki wyników w odpowiedzi. Zmerguję tę zmianę, gdy tylko otrzymam tłumaczenie na niemiecki od osoby, która zobowiązała się je dostarczyć. Wtedy dodam także opcję konfiguracji limitu.
4
[#7] Re: TuneFinder 1.0

@Wankowicz, post #3

Hmm na niepodkręconej 60tce bez problemu mogę słuchać na Pauli przy 22k. Osobiście posiadam AmiBlastera który offloaduje całkowicie dekodowanie MP3, ACC czy FLAC, oczywiście w pełnej 16bitowej rozdzielczości.
2
[#8] Re: TuneFinder 1.0

@sand, post #7

Ale to nie jest wina CPU tylko strumieniowanie jest za wolne. Nie mam pojęcia dlaczego.
1
[#9] Re: TuneFinder 1.0
SUPER OK
Bardzo potrzebny program, swego czasu mocno się napociłem, żeby dostać namiary na działajace i "kompatybilne" stacje z AmigaAMP ok, racja
2
[#10] Re: TuneFinder 1.0

@prz, post #2

Dodalem ustawienia limitu w tej kompilacji. Aby zlikwidować limit ustaw 0 w Menu->Settings. Tu znajduje się link do nowej kompilacji.
2
[#11] Re: TuneFinder 1.0

@sand, post #10

Działa. Super szybka reakcja, dzięki! Może tylko dopisz tekst w okienku, że ustawienie "0" to brak limitu bo użytkownik raczej się nie domyśli .
1
[#12] Re: TuneFinder 1.0

@BULI, post #9

Wrzucaj linka. Wszystkim się przyda.
[#13] Re: TuneFinder 1.0

@prz, post #2

Jestem konserwatystą. I osobiście wolę wersje sprzętową radia na Amigę tak jak coś takiego.
chttps://aminet.net/package/driver/audio/FMradio
Problem w tym ,że autor tego rozwiązania :/ (przed pójściem na " emeryturę " nie udostępnił schematu budowy tego cacka)
Napisałem list i dostałem go z powrotem z dopiskiem" Brak Adresata"
Inne próby zawiodły (przez internet). Co nie znaczy że przekreślam nowoczesność, internet daje czadu.
Jestem na tak. Dla autora szacun.

Ostatnia aktualizacja: 11.11.2024 10:41:57 przez Baru
[#14] Re: TuneFinder 1.0

@Baru, post #13

Można słuchać "tradycyjnie" radia np zapomocą tunera na PCI w Mediatorze ok, racja
1
[#15] Re: TuneFinder 1.0
Vampire V4 SA (COFFIN OS), śmiga pięknie w MP3 czy AAC. Odtwarzanie programem AmiAMP. Dzięki dla autora.
2
[#16] Re: TuneFinder 1.0

@egzekutor27, post #15

Sprobuj nowej kompilacji, lepiej sie skaluje na Vampirze, jesli uzywasz coffina.
[#17] Re: TuneFinder 1.0

@sand, post #16

Nowa wersja działa również jak należy :)
ps. Czy ktoś mi może powiedzieć, dlaczego na CoffinOS Amiamp działa cicho ? ( ustawienia dźwięku na full, w Eagleplayer jest dobrze słychać, zarówno amiamp na ApolloOS czy WB3.2.2 też jest ok ) Ustawienia AHI sa dobrze skonfigurowane.
[#18] Re: TuneFinder 1.0

@egzekutor27, post #17

2 rzeczy do sprawdzenia:
1. W AmigaAMP w preferencjach, w zakładce AUDIO jest opcja: Limit Volume To 0 dB
2. Sprawdź sobie do której jednostki AHI (AHI UNIT 0, 1, 2 lub 3) odwołuje się twój AmigAMP i w ułatwieniach AHI dla tej wybranej jednostki AHI (AHI UNIT) ustaw ilość kanałów na 1 (więcej nie ma potrzeby bo to są kanały dla miksera, a nie odtwarzacza) ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2024 13:57:08 przez BULI
[#19] Re: TuneFinder 1.0

@egzekutor27, post #17

oh to strasznie stara kompilacja. Mam nadzieje, ze używasz tego z interfacem MUI tu Github lub tego z Intuition.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem