@prz, post #2
@mateusz_s, post #3
@prz, post #2
@MDW, post #5
@sand, post #6
@MDW, post #5
Tylko ktoś musiałby przypomnieć jak to coś się nazywa i gdzie to można znaleźć.Systemowy TextEdit w 3.2 ma jakieś podstawy. Kolorowanie składni (szkoda, że nie ma C++), wiele plików w tabach. Niestety trochę wolny jest (podobnie jak MUI-owy Annotation), więc mimo wszystko wolę prostego Redita, chociaż trudno go nazwać "edytorem programisty". Po prostu szybko działający, stabilny edytor z podstawowym zestawem funkcji.
bo nie ma tego w oficjalnym SDK czy chociaż w jakimś jednym miejscuJest na Aminecie ADE, ja też coś tam skleciłem, nie wiem czy ktoś korzysta, ale ułatwia mi postawienie środowiska na kolejnej Amidze czy emulatorze.
W kompilatorach na jakąś wielką nowoczesność też nie ma co liczyć.Nowoczesność kompilatora C/C++ to dla mnie fetysz. Ludzie piszą programy w Amosie i Blitz Basicu, a tu marudzenie, że ale jak to, poniżej C++14 to się nie opłaca nawet edytora odpalać. Dobre programy nie są dobre dlatego, że są skompilowane GCC 13...
@Krashan, post #9
Nowoczesność kompilatora C/C++ to dla mnie fetysz. Ludzie piszą programy w Amosie i Blitz Basicu, a tu marudzenie, że ale jak to, poniżej C++14 to się nie opłaca nawet edytora odpalać. Dobre programy nie są dobre dlatego, że są skompilowane GCC 13...
@prz, post #4
@prz, post #4
@selur, post #13
hmm a czemu az os 3.x , to co tam siedzi jakies male hollywood czy jak
@selur, post #18
@Krashan, post #9
więc mimo wszystko wolę prostego Redita, chociaż trudno go nazwać "edytorem programisty"
Jest na Aminecie ADE, ja też coś tam skleciłem, nie wiem czy ktoś korzysta,
Dobre programy nie są dobre dlatego, że są skompilowane GCC 13...