@don_rafito,
post #4
I co wtedy? Wszyscy porzucimy windowsy i linuksy i będziemy używać tylko Amigi NG? Mrzonki. Ja bawię się AROSem tu i teraz, jest to hobbystyczny system i korzystanie z niego i testowanie nowych rozwiązań traktuje jako hobby. To jest dla mnie dzisiaj "amigowanie", które sprawia mi najwięcej frajdy. Jest to system od którego przede wszystkim oczekuję, że pozwoli mi konsumować "retro" treści i to mi zapewnia. Jeszcze niedawno pisalismy, że najbardziej brakuje nowoczesnej przeglądarki i pakietu biurowego. Mamy Final Writera, mamy BeeBase, jest w końcu Odyssey z którego pisze ten komentarz, który obsługuje YouTube i pozwala oglądać wszystkie retro kanały :) OWB jest ciągle rozwijany i wraz z kolejnymi update'ami webkita pozwoli korzystać z pakietów biurowych online (jeśli ktoś naprawde potrzebuje na NG pisać swoje "prace magisterskie"). A już teraz jest naszybszą przeglądarką NG, bo AROS ma do dyspozycji najmocniejszy sprzęt z wszystkich amigowych systemów. W przyszłości oczywiście też oczekuję "przezroczystej emulacji 68k", natywnej pracy 64bit SMP na nowoczesnym sprzęcie, dystrybucji AxRT na linuksie itd. ale to nie przeszkadza mi bawić się tu i teraz tym co już jest :)