Komentowana treść: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży
[#31] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@nowy80, post #16

Akurat widziałem ten film przed publikacją newsa. Często zaglądam na Twój kanał. Dlatego przyszedł mi do głowy WarpVision zamiast IndiAGA. Szkoda, że tam tak ciasno bo HDD mam NOS i ledwo kupiony. Nie wiem czy skorzystam ale poproszę o link do Ali (DOM). Dzięki

A teraz czekam na czyjeś porównanie wewn vs zewn
Taki dobry zewnętrzny zawsze może się przydać bo nie trzeba do każdego kompa pchać po 1000 zł
1
[#32] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@pini, post #31

ja mam ponad 30.scadubler i mówię mało
1
[#33] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@pini, post #31

Akurat widziałem ten film przed publikacją newsa. Często zaglądam na Twój kanał. Dlatego przyszedł mi do głowy WarpVision zamiast IndiAGA. Szkoda, że tam tak ciasno bo HDD mam NOS i ledwo kupiony. Nie wiem czy skorzystam ale poproszę o link do Ali (DOM). Dzięki

Jeśli film był pomocy to mnie to bardzo cieszy. Dyski przemysłowe DOM są super trwałe, mam tylko praktykę z marką Hyperdisk (biało żółta etykieta, niebieskie logo). Te dyski polecam, link jak poniżej do różnych Chińczyków. Różne pojemności, do wyboru do koloru szeroki uśmiech
link
3
[#34] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@nowy80, post #33

@Dorian3D

...i do każdej osobny monitor pomysł
Generalnie też chciałbym aby każda maszyna była niezależnym, skończonym projektem. A gdy maszyn sporo, robi się liczba: zasilaczy, myszek, turbo, CFek, itd... Nie zawsze ma to sens.

@Nowy80

Tak, bardzo pomocny. Potwierdził też trochę moje przypuszczenia. Gdyby nie konieczność dosłania pewnego adaptera od Jensa to brałbym Warpa. W ogóle, sporo fajnych filmów u Ciebie.

Ostatnia aktualizacja: 28.11.2024 18:28:10 przez pini
1
[#35] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@pini, post #34

Trzeba zbierać wszystko i ładować na szafę na maxa.
Tak każe obyczaj
5
[#36] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@Dorian3d, post #35

Ja mam dla Panów taki test na ich scandubler (szczególnie chodzi mi o ten zewnętrzny). Proszę odpalić na tym sprzęcie demo Blow od Nah-Kolor i pokazać co się dzieje na ekranie. Mam nadzieje że wasz projekt da radę :).
3
[#37] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@jimiche, post #36

Posiadając Warpa1260 z wewnętrznym WarpedVision, chętnie obejrzę recenzję wersji zewnętrznej OK
1
[#38] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@jimiche, post #36

A jak Medusa sobie radzi z tym demkiem? ZZ9000 sprawdze wieczorem, ale Medusy aktualnie nie mam, a temat ciekawy.
2
[#39] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@crimart, post #38

hmm mam meduzę też
[#40] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@jimiche, post #36

ale że co?? chodzi o szybkie przełączanie się ekranów??

https://youtube.com/watch?v=NQAfucCtcRc&feature=shared

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2024 20:37:32 przez RokiS
[#41] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@RokiS, post #40

ale że co?? chodzi o szybkie przełączanie się ekranów??

Hmm. Ciężko to opisać... ale tu i chodzi o przełączanie ekranów bo parę obrazków jest wyświetlane w hires Laced pomiędzy efektami , oraz o to skakanie w takt muzyki z góry na dół. U mnie na "chinskim upskależe" dawało tak średnio rady.
Inaczej z tym demem miał podobno problem nawet rzutnik na party Quast98.

Zresztą chce znać takiego magika który opisze jak uruchomić to aby demo poszło od początku do końca na karcie Apollo.

Film trwa dłużej niż 5 sekund. Rozumiem, że to zwolnione tempo specjalnie aby pokazać że wszystko z timingami ok?

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2024 01:35:40 przez jimiche
[#42] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@jimiche, post #41

Film trwa dłużej niż 5 sekund...
- dokładnie
Od 2 sek do mniej więcej 12 sek jest tempo spowolnione.
W tym miejscu OSD (312 przeskakuje na 340)
widać że tryb wyświetlania zmienia się. No i na Indi żeby nie wyświetlane OSD, zmiana tych trybów jest niezauważalna .

Ps: a i ciekawy jestem jak to wygląda na WarpedVision i innych urządzeniach tego typu jakieś filmiki by się przydały

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2024 09:13:20 przez RokiS
2
[#43] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@tomi, post #1

Mam pytanie, jak scandoubler współpracuje z monitorami CRT? Czy wystarczy prosta przejscówka HDMI -> VGA?

W Indi MK3 nawet nie potrzebujesz przejściówki, ma d-sub i hdmi wyprowadzone, MK2 miała chyba d-sub i DVI.

Ja mam dla Panów taki test na ich scandubler (szczególnie chodzi mi o ten zewnętrzny). Proszę odpalić na tym sprzęcie demo Blow od Nah-Kolor i pokazać co się dzieje na ekranie. Mam nadzieje że wasz projekt da radę :).

Gdybym miał się przejmować jednym demkiem źle działającym na mojej amidze to bym scandoublera nie kupował

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2024 09:25:20 przez Madman
[#44] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@RokiS, post #42

Dziwne to demo, jest plik konfiguracyjny do wyboru trybów, ale opcja uruchomienia jest wyszarzona i nie daje się odpalić przez "demorun", trzeba przez "demo".
[#45] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@Jacques, post #44

ja też uruchamiałem przez "demo".
a demka jak to demka są dziwne, często wyciągają moc z kompa do oporu, nie zawsze są "kompatybilne" tak jak byśmy chcieli
[#46] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@RokiS, post #45

Wiadomo jakie są demka, natomiast dlaczego ta uruchamiaczka wyszarza opcję uruchomienia pod WB - tego nie rozumiem
Pewnie zabugowana i tyle.

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2024 13:01:53 przez Jacques
[#47] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@Madman, post #43

Wiesz AGA może wyczyniać różne cuda jako sprzęt. A to demo naprawdę daje wycisk większości monitorów i różnych scandublerów. Dlatego warto nim sprawdzać takie rzeczy jak scandublery, monitory itp. Fajnie że "Indy" daje rady choć chciałbym zobaczyć co się dzieje pomiędzy przejściem z lowers na interlace w tym demie.
[#48] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@jimiche, post #47

Nie ma sprawy, mogę całe demko smartfonem z tv nagrać i wrzucić na jutuba.
Chyba że konkretny moment Cię interesuje?
Zaznaczam przy tym, że mam Indi MK3. Jak starsze wersje tego scandublera sobie radzą to nie wiem, a też bym z chęcią zobaczył .
2
[#49] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@RokiS, post #48

Głównie chodzi mi o przejście gdzie zaczyna się wyświetlać obrazek w interlace a wcześniej był lowres.
[#50] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@jimiche, post #49

@Jacques
Dziwne to demo, jest plik konfiguracyjny do wyboru trybów, ale opcja uruchomienia jest wyszarzona i nie daje się odpalić przez "demorun", trzeba przez "demo".
- sprawdziłem i u mnie uruchamia się z "demorun" i można wybierać "do woli" tryby wyświetlania

@jimiche, post #49
Głównie chodzi mi o przejście gdzie zaczyna się wyświetlać obrazek w interlace a wcześniej był lowres.
- nagrałem filmik z demem, ale przejścia na filmie a w realu wyglądają troszkę inaczej. Na filmie jest efekt błysku (spowodowany pewnie wolną reakcją obiektywu/matrycy w moim smartfonie), w realu nie ma tego rozjaśnienia - od razu wyświetla się prawidło obrazek/kolejny efekt
https://youtu.be/MscBbf3kRvM?feature=shared

https://youtu.be/h1HWlMheytk?feature=shared

a tutaj film z całym demkiem

Ostatnia aktualizacja: 05.12.2024 21:21:27 przez RokiS
3
[#51] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@RokiS, post #50

Ciekawe, ciekawe z tym menu, że jest inaczej u mnie. Może kwestia jakiejś biblioteki, hmm...

Ostatnia aktualizacja: 06.12.2024 11:22:45 przez Jacques
[#52] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@Jacques, post #51

Ja mam wersję dema z aminetu.
Zauważyłem, że jak wgrywa się gotową konfigurację to menu się wyszarza i nie można nic wybrać. Może w którymś folderze masz plik default.config - jak tak to skasuj go
[#53] Re: Scandoublery WarpedVision dostępne w sprzedaży

@KM_Ender, post #20

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem