[#20]
Re: AmiGameJam 2024 - ostatni dzień nadysłania prac
@Don_Adan,
post #19
Narazie rozpocząłem nowy "własny" projekt i dałem sobie rok czasu na napisanie go.
Platformówka komnatowa z elementami zręcznościowymi, ale zastanawiam się, czy nie zrobić dwóch poziomów trudności, bo to gra bardziej z myślą o dzieciach, więc byłoby dla dorosłych trudniejsze oraz dla dzieci łatwiejsze. Moja córka już się nie może doczekać kolejnych dodatków w grze. Na pewno wielu Amigowców z chęcią by zaciągło swoje dzieci do naszego ulubionego komputera retro. Już w takim wieku jesteśmy, że warto naszym dzieciom pokazać jak kiedyś się grało, a gry które są na Amigę nie należą do łatwych.
W tym roku nie wypaliło, bo byłem zajęty AmiRobbo 2 i innym jeszcze projektem o którym będzie mowa jak tylko Selur się upora z grafikami. Napiszę tylko, że daję sobie rok dlatego, bo gra jest świąteczna o Mikołaju. Nie przechodzimy od startu do wyjścia, tylko zasady są bardziej rozbudowane. Teraz jestem na etapie opracowywania przeszkadzajek. I tak nie mam co narazie pokazywać, bo nasza główna postać nie ma animacji, więc każdy się domyśli jak to działa na chwilę obecną... ale myślę, że klimat gry jest bardzo dobry, a nowością dla mnie jest sypiący śnieg, który zmienia czasowo kierunek opadania płatków :) poza tym może być tak, jak było w przypadku innych moich gier, że zaprezentuję grę na moich grafikach, większość oceni, że to crap, a potem Selur będzie wyciągać grę z bagna żeby wyglądała ładnie, dlatego poczekam jeszcze z tym.
Jeszcze co do wypowiedzi Selura, że niektórzy klepią te same gry w koło Macieju... Jestem zdania, że jeśli ktoś amatorsko sobie pisze ten sam rodzaj gier co chwilę, to niech sobie pisze. Dla własnej frajdy, za każdym razem pewnie piszę tą grę coraz lepiej, z lepszym skillem, aż w końcu stworzy różne urozmaicenia, rozbuduje i gra będzie na tyle wartościowa, że będzie mogła zostać wydana oficjalnie, ale nie neguje wcale amatorskich produkcji. Sam próbowałem z Prince of Persia 2 w Amosie, czego dzisiaj się wstydzę
Ostatnia aktualizacja: 02.12.2024 23:16:59 przez tukinem