@MaaG^dA,
post #3
Mi brakuje zwyczajnej opcji "Load", która otworzy file requester i pozwoli wybrać plik do wczytania. Brakuje też możliwości wczytania pliku przez podanie ścieżki do niego jako parametru (to by się bardzo przydało). Wczytywanie pliku odbywa się przez drag&drop pliku na okno edytora. Program jest taki bardzo multiplatformowy i właściwie w żaden sposób nie został dostosowany do specyfiki do jakiejś konkretnej platformy (częsta przypadłość linuxowych tworów). Przydałoby się żeby dostał trochę amigowych elementów jak np. to wczytywanie pliku.
Ma całkiem dobrze działające podpowiedzi pozwalające napisać tylko początek nazwy czegoś. Pojawia się menu z bardzo trafnymi propozycjami ale... nie ma sposobu na wybranie jednej z propozycji i przez to właściwie nie ma podpowiadania.

Wybieram prze wskazanie pozycji w menu i naciśnięcie Enter, przez wskazanie myszą. Fraza nigdy nie zostaje zastąpiona tym co wybieram. Czy jest ale... nie działa.
Normalnie używam FlowStudio ale miałem nadzieję, że ten program, dzięki licznym pluginom, będzie fajnie formatował, kolorował np. JSONy, pokazywał Markdown. Ale prawdę mówiąc nie potrafię sprawić żeby jakikolwiek plugin działał. Nawet te, które niby powinny.
Generalnie program sprawia wrażenie podobnego do Visual Studio Code. I nawet działa całkiem szybko na dużych plikach z wektorowymi fontami a antialiasingiem, formatowaniem i kolorowaniem składni.
Nie tracę nadziei, że kiedyś pojawią się w nim to czego mi brakuje.
Ostatnia aktualizacja: 05.12.2024 17:40:32 przez MDW