Komentowana treść: AmiKit 11 dostępny za darmo
[#1] Re: AmiKit 11 dostępny za darmo
Tego się nie spodziewałem. Trzeba będzie zobaczyć na PiStorm czy to fajne jest. Jak będę używał, to nie widzę problemu by kupić najnowsze dzieło.
1
[#2] Re: AmiKit 11 dostępny za darmo

@koczis, post #1

Ale ta darmowa wersja chyba tylko dla Windows jest.
[#3] Re: AmiKit 11 dostępny za darmo
Pobieram, w sumie nigdy się nim nie bawiłem, ograniczyłem się do oglądania filmów na YT. Kto wie, może się zaskoczę w realu.
[#4] Re: AmiKit 11 dostępny za darmo

@pong777, post #2

Mysle ze nie powinno byc problemu. Mozna nagrac plik HDF Amikit na dysk twardy i uzywac tego obrazu dysku z Amikit w prawdziwej Amidze.
1
[#5] Re: AmiKit 11 dostępny za darmo
Tylko poczytajcie sobie readme wcześniej na stronie bo będzie zaskoczenie, że to potrzebuje albo Amiga OS 3.5/3.9 albo 3.0/3.1, z 3.1.4 i nowszymi nie zainstalujecie. Ja miałem problem z wykrywaniem plików kickstartów przez winuae (oni go "wbudowują" w instalator), dopiero gość z amikit na discordzie mi pomógł choć ja instalowałem wersję 12.x bo kupiłem niedawno.
3
[#6] Re: AmiKit 11 dostępny za darmo

@Madman, post #5

Z oryginalami nie ma najmniejszych problemow w instalatorze.
Problemy pojawiaja sie tylko przy "zlych piratach" lub przerobionych plikach, bo instalator sprawdza sumy kontrolne plikow.
[#7] Re: AmiKit 11 dostępny za darmo

@KM_Ender, post #3

To jednak nie to.
[#8] Re: AmiKit 11 dostępny za darmo

@powerzx, post #6

Nie wiem o jakie "złe piraty" ci chodzi (pewnie 3.5 i 3.9) ale po pierwsze, system 3.1 jest darmowy a kickstarty również. Poza tym jak kickstarty mam z pakietu Cloanto na androida (bo tylko kickstarty ta apka udostępnia), nawet z plikiem key.rom. Problem miałem z winuae który oni dołączyli do instalatora, dopiero jak mi ktoś z amikit podesłał inny plik kickstartu (a wyglądał jak jeden z wielu które krążą po internecie) to poszło.
[#9] Re: AmiKit 11 dostępny za darmo
W sumie nie chce mi wykorzystać Amiga Forever 7 jeśli chodzi o ROMy i wybrałem ROM Arosa. Dziwne.
[#10] Re: AmiKit 11 dostępny za darmo

@Madman, post #8

dopiero jak mi ktoś z amikit podesłał inny plik kickstartu (a wyglądał jak jeden z wielu które krążą po internecie) to poszło

A porównywałes sumę kontrolną tego kickstartu, że "wyglądał" tak samo jak te z internetu ?
[#11] Re: AmiKit 11 dostępny za darmo

@Madman, post #8

Mowiac o "zlych piratach" mialem na mysli na przyklad takie wersje Kickstartow:
-Kickstart v3.1 rev 40.63 (1993)(Commodore)(A500-A600-A2000)[h ShapeShifter].rom
-Kickstart v3.1 rev 40.70 (1993)(Commodore)(A4000)[h ShapeShifter].rom
-Kickstart v3.5 rev 40.71 (1996)(Amiga Technologies)[h][fake].rom
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem